Nieuwe vorm van verspreiding van lokaal nieuws op het Internet

15/03/2010 08:00

Happenex

Wassenaar, 15 maart 2010 - happenex! een Nederlandse start-up lanceert happenex.com, een nieuwe webservice die gebruikers in staat stelt om lokaal nieuws op het wereldwijde web te plaatsen. Happenex.com genereert een constante stroom van nieuws gebracht door mensen zoals jij. De site biedt elke gebruiker de mogelijkheid om zowel nieuws te communiceren als een eigen informatie omgeving te bouwen door middel van het selecteren van plaatsen en mensen die hij of zij van belang vindt om te volgen.

happenex! is gelanceerd in reactie op het groeiend aantal lokale kranten dat verdwijnt en biedt zo het alternatief voor verspreiding van lokaal en regionaal nieuws. Met dit unieke platform bestaat er voor internetgebruikers nu dus de mogelijkheid om niet alleen te lezen, maar ook te schrijven over al hetgeen er in hun omgeving gebeurt. Om dit op een effectieve en aantrekkelijke wijze mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van geotagging technologie en location based services.

"Geotagging --een procedure waarbij geografische coördinaten aan verschillende media worden toegevoegd-- en location based services zijn twee van de meest in het oog lopende toepassingen bij de ontwikkeling van sociale netwerken op het internet" stelt Mihhail Tverskoi, oprichter en directeur van happenex! "Daarenboven zijn het toepassingen die internetgebruikers in toenemende mate wensen te gebruiken; de VS kennen sinds kort een aantal sites die deze stelling bevestigt".

Gebruik makend van geotagging en location based services streeft happenex! er dan ook naar om leidend te zijn in het verspreiden van lokaal en regionaal nieuws op het wereldwijde web. Voor de gebruikers is bij deze nieuwe vorm van nieuwsvoorziening een prominente rol weggelegd. Ga voor meer informatie naar: www.happenex.com

http://www.happenex.com