Ingezonden persbericht

Met spoed gezocht: hulp bij belastingaangifte

Marktplaats.nl: Vraag naar boekhouders stijgt met 76% sinds december 2009

Emmeloord, 15 maart 2010 - Nederlanders voelen de deadline van de jaarlijkse belastingaangifte met rasse schreden naderen en zoeken massaal hulp bij het invullen van de formulieren. Het aantal gezochte boekhouders en administrateurs op Marktplaats.nl steeg in februari met liefst 76 procent ten opzichte van december 2009.

In de Groep Diensten en Vakmensen bezochten in december vorig jaar 9951 unieke bezoekers de rubriek Boekhouders en Administrateurs. Een maand later steeg dit naar 15167 bezoekers om in februari door te groeien naar maar liefst 17530 mensen die boekhoudkundige of administratieve hulp zoeken.

Een steekproef onder vijftig belastingadviseurs leert dat het uitbesteden van de belastingaangifte voor particulieren gemiddeld ¤39,- kost. Prijzen variëren van ¤15,15,- tot ¤90,- per aangifte.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 255.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.