Ingezonden persbericht


Nokia lanceert N97 Mini Gold Edition

de nieuwste technologie in een exclusieve editie

Espoo, 15 maart 2010 - Nokia lanceert de Nokia N97 Mini Gold Edition. Deze compacte smartphone biedt de krachtige technologie van de Nokia Nseries in een achttienkaraats gouden editie. Dat maakt de Nokia N97 Mini Gold Edition tot het ultieme accessoir voor stijlbewuste consumenten. Vanaf vandaag is het toestel exclusief in Nederland bestelbaar via de Nokia Online Shop.

"De Nokia N97 Mini Gold Edition biedt uitstekende en eenvoudige toegang tot sociale netwerken. De smartphone staat garant voor een geavanceerde, compleet gepersonaliseerde gebruikerservaring", zegt Jukka Tiitu, Country Manager Nokia Benelux. "Met zijn gouden uiterlijk en sociale-netwerkfunctionaliteit is de N97 Mini Gold Edition meer dan een smartphone: het is een waar fashionstatement."

De N97 Mini Gold Edition heeft een licht kantelbaar 3,2-inch touchscreen en een volledig personaliseerbaar startscherm. Hiermee zijn gebruikers via blogs en RSS-feeds altijd op de hoogte van het laatste nieuws van hun favoriete websites. Het QWERTY-toetsenbord maakt het mogelijk om snel en eenvoudig contact te onderhouden met vrienden en familie via sms, e-mail of statusupdates op Facebook en Twitter.

Nokia biedt gebruikers via de Ovi Store nog meer opties om de Nokia N97 Mini Gold Edition te personaliseren. Hier vinden ze duizenden verschillende applicaties en diensten, variërend van games, video's en podcasts tot en met webdiensten. Gebruikers kunnen met de Ovi Store het startscherm van de N97 Mini Gold Edition volledig naar wens personaliseren. Modeliefhebbers zijn met de ELLE Magazine- of 360Fashion News-app altijd op de hoogte van de laatste trends en nieuwtjes. Degenen die hun persoonlijke bezigheden graag willen delen in 140 karakters, downloaden de Twitter-app Gravity. Met Pixelpipe heeft de gebruiker dan weer snelle toegang tot bijna honderd sociale-netwerkdiensten. Ook is het met deze applicatie mogelijk om razendsnel foto's, video's en bestanden te uploaden.

Het maken en delen van foto's is met de N97 Mini Gold Edition eenvoudig. De smartphone heeft een 5 megapixel-camera met Carl Zeiss-lens en dubbele led-flitsfunctie. Met zijn 8 GB intern geheugen dat uit te breiden is tot 24 GB, biedt het toestel ruim voldoende capaciteit voor de opslag van foto's en video's. Met Nokia Photo Browser is het zelfs mogelijk om foto's te bewerken en in 3D te bekijken. Echte modeliefhebbers leggen mode-items, opvallende creaties of favoriete boetiekjes vast en taggen deze in Ovi Maps. Vervolgens zijn ze via sociale netwerken te delen met vrienden. Het uploaden en delen van persoonlijke content gaat met de N97 Mini Gold Edition razendsnel dankzij supersnel internet, Bluetooth, WiFi en een MicroUSB 2.0-verbinding. Zo kan de gebruiker de laatste trends en het nieuws op de voet volgen.

De N97 Mini Gold Edition zit boordevol krachtige technologie in een design dat gezien mag worden. De smartphone is in Nederland exclusief verkrijgbaar via de Nokia Online Shop voor een adviesprijs van 549 euro inclusief btw.