Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.20 uur

Utrecht, 15-03-2010

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 14 op maandag 15 maart een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Rond 01.30 uur zagen medewerkers van het cameratoezicht dat een man op de Oudegracht een fiets aan het stelen was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte niet meer aan. In samenwerking met het cameratoezicht werd de 40-jarige man uit Utrecht uiteindelijk op de Nobelstraat aangehouden. De fiets werd in beslag genomen en hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Automobilist hardleers

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed terwijl hij eerder zijn rijbewijs al had moeten inleveren.

De politie werd omstreeks 13.35 uur gebeld omdat getuigen zagen dat een man onder invloed wederom in zijn auto stapte en wegreed. De 35-jarige man uit Utrecht was niet lang daarvoor door de politie aangehouden omdat hij onder invloed reed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en had een rijverbod gekregen. De bestuurder was vanuit Breukelen onderweg naar Utrecht. Op de Amsterdamsestraatweg kreeg de Utrechter een stopteken.

Na een eerste blaastest bleek dat hij nog steeds te veel alcohol in zijn bloed had. Op het bureau wees de ademanalyse nog 645 ug/l uit. De auto van de man werd in beslag genomen. Hij kon met een proces-verbaal en een nieuw rijverbod het bureau weer verlaten.

Bestuurder de weg kwijt

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man bekeurd omdat hij meerdere verkeersovertredingen maakte.

Tijdens de surveillance zagen agenten op t Goylaan een bestuurder één maal door het oranje rijden en twee maal het rode verkeerslicht negeren. De man slingerde over de weg. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan hij in eerste instantie niet voldeed. Uiteindelijk zag de bestuurder de politie en zette zijn auto op de Waterlinieweg aan de kant. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij niet te veel gedronken had.

De 80-jarige automobilist uit Brielle verklaarde dat hij de weg kwijt was en tijdens het rijden op de kaart aan het kijken was. De agenten hebben de man bekeurd en weer op de goede weg naar huis gezet.

Man steelt fiets

UTRECHT De politie heeft op de IJsselsteinlaan een man aangehouden omdat hij en fiets had gestolen.

Getuigen belden rond 12.35 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een man op de Oude Geinlaan een fiets had weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten, na een korte achtervolging, de 31-jarige dief uit Utrecht op de IJsselsteinlaan aanhouden.