Ingezonden persbericht


Innovator YouMedical introduceert voetverzorgingsproduct Footner

Voeten klaar voor de zomer met slechts één behandeling

Deze maand lanceert YouMedical -producent van medische hulpmiddelen- Footner, een cosmetisch product dat een oplossing biedt aan voetproblemen zoals eelt en hielkloven. Nichespeler YouMedical boort met Footner wederom een categorie producten aan waarin nauwelijks innovatie plaatsvindt. "Met veel plezier zetten we weer een product in de markt dat aan een grote behoefte van consumenten tegemoet komt. Mensen willen geen tijd en geld kwijt zijn aan het bezoeken van een schoonheidsspecialist voor een pedicurebehandeling. Met ons product kunnen ze dat zelf thuis doen. Snel, gemakkelijk en effectief. Footner is het eerste product dat in één behandeling langdurig meerdere voetproblemen tegelijk oplost", aldus Jan Herweijer, CEO van YouMedical.

Footner biedt consumenten één oplossing voor meerdere voetproblemen, zoals eelt, hielkloven en ruwe voeten. Met de zomer voor de deur gaan mensen weer extra aandacht besteden aan hun voeten. Uit onderzoek (van o.a. TNS-NIPO) blijkt dat 80% van de Nederlanders last heeft van ruwe voeten, terwijl onverzorgde voeten juist door zowel mannen als vrouwen als zeer onaantrekkelijk wordt ervaren. Footner is door de gebruiksvriendelijke toepassing een praktische oplossing om de voeten zomerklaar te maken: één toepassing per drie maanden is bovendien voldoende om een heel jaar eeltvrij te blijven.

Hoe werkt het?
Een verpakking Footner bevat een paar sokken die een gel bevatten. De gebruiker trekt de sokken 60 minuten aan met eigen sokken eroverheen. Hierna spoelt de gebruiker zijn voeten af met warm water en droogt de voeten. De hierop volgende 5 tot 6 dagen is nog niets te zien; het proces is dan nog in gang. De gel trekt in de 'lijm' die de dode huidcellen vasthoudt aan de voet. Doordat deze lijm oplost, valt de dode huid van de voet zoals een slang zijn huid verliest. Footner is een smart product dat alleen de dode huidcellen behandelt, de gezonde huid ondervindt hiervan geen schade. Voorzichtigheid met UV-straling is echter wel geboden: de huid is immers vernieuwd en dus extra kwetsbaar. Aan het eind van het proces blijft een babyzachte huid over.

De werking van Footner © YouMedical

Verkoopinformatie: de Footner Repair Socks zijn vanaf eind april verkrijgbaar bij de drogist, de apotheek en via www.myfootner.com. Adviesprijs in Nederland: ¤ 19,95.

Over YouMedical
YouMedical voorziet consumenten van innovatieve oplossingen voor gezondheidsproblemen. Het bedrijf ontwikkelt producten die zonder recept verkrijgbaar zijn. Zo brengt YouMedical ook Nailner, een stift voor gezonde nagels op de markt, evenals de medische hulpmiddelen Hemoclin, Puranox, Poxclin en Dermalex. YouMedical is opgericht in 2005 en gevestigd in Amsterdam en in Zug, Zwitserland. www.youmedical.com


Noot voor redacties


----------


Ingezonden persbericht