Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam


IJsselmondepenning voor Huib Bout bij afscheid raadsleden

Tot besluit van de raadsvergadering van 9 maart zijn de deelraadsleden en burgerraadsleden, die niet terugkeren na de verkiezingen, in het zonnetje gezet. De eveneens vertrekkende deelgemeentevoorzitter Marco Rook dankte hen voor hun inzet. Huib Bout kreeg de IJsselmondepenning en een mooie bos bloemen voor zijn bijzondere verdiensten voor de IJsselmondse samenleving.

Rook memoreerde dat Huib Bout ruim 23 jaar lid was van de deelraad en in veel verschillende commissies heeft gezeten. Jarenlang was hij fractievoorzitter van de PvdA. Bout kreeg tijdens de vergadering een staande ovatie. Hij dankte de bewoners van IJsselmonde, de Partij van de Arbeid en ook de griffie voor de steun in de achterliggende jaren. `Ik heb dit werk met heel veel plezier verricht, van mijn toetreden tot de wijk welzijnsgroep op 28 juli 1983 tot de dag van vandaag', sprak hij. `Het is vanwege mijn leeftijd dat ik stop, maar het werk heeft me altijd gefascineerd. Ik kan iedereen aanraden ook in de deelraad plaats te nemen.'

Aandenken
De IJsselmondepenning is een zilveren replica van de burgemeesterspenning van de voormalige gemeente IJsselmonde, vertelde Marco Rook tijdens de uitreiking. Voor alle vertrekkende (burger)raadsleden had hij een ander bijzonder aandenken: een kristalobject met de bever, het wapen van de voormalige gemeente IJsselmonde dat ook op de penning staat.

De vertrekkende deelraadsleden zijn de dames Baumeister-Westerlaken, Bosman-Elvers en Kortram-de Randamie, en de heren Arissen, Biezepol, Bout, De Bruijn, Van Herk, Pavion, Soekhlal, Vos en Van Waardenberg. De heer Soekhlal heeft achttien jaar in de deelraad gezeten, mevrouw Bosman-Elvers twaalf jaar. Zij zijn reeds eerder onderscheiden met de IJsselmondepenning. De vertrekkende burgerraadsleden zijn de dames Dijkers en Nieuwenhuizen en de heren Djodikromo, Geul, De Oude en Slootweg.
Op donderdag 15 april, na de installatie van het nieuwe dagelijks bestuur, is er een receptie en wordt in een uitgebreidere vorm afscheid genomen van de raadsleden die niet in de nieuwe deelraad terugkeren.