Politie Kennemerland

Zes rijbewijzen ingenomen

Kennemelrand, 15-03-2010

HAARLEM, 14 maart Op de Zijlstraat heeft de politie om 04.45 uur een 25-jarige vrouw uit Castricum in haar auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. De vrouw had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,45) dat direct haar rijbewijs is ingenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs ingenomen (2)
HEEMSKERK, 14 maart Op de Koningin Wilhelminastraat is een 22-jarige automobilist uit IJmuiden om 04.30 uur aangehouden vanwege rijden onder invloed. Aangezien de man een alcoholpromillage boven de 1,3 had, is direct zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen (3)
VELSEN-ZUID, 14 maart Op de Stationsweg heeft de politie om 07.15 uur een 21-jarige automobilist uit IJmuiden aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: > 1,3) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen (4)
HEEMSTEDE, 14 maart Op de Heemsteedse Dreef heeft de politie om 05.00 uur een 38-jariger automobilist uit Heemstede aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: > 1,3) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen (5)
BEVERWIJK, 12 maart In de IJssselstraat heeft de politie om 18.00 uur een 45-jarige man uit Beverwijk aangehouden. Hij had daar zijn auto geparkeerd, nadat hij kort daarvoor een ongeval had veroorzaakt op de Parallelweg. Direct na het ongeval was hij doorgereden. De man bleek zoveel te hebben gedronken (alcoholpromillage: 2,07) dat direct besloten werd zijn rijbewijs in te nemen. Na onderzoek bleek dat zijn rijbewijs al was ingenomen, en de man ook in november 2009 twee keer was aangehouden vanwege rijden onder invloed.

Rijbewijs ingenomen (6)
HEEMSTEDE, 12 maart Op de Heemsteedse Dreef heeft de politie om 23.00 uur een 48-jarige man uit Heemstede in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: > 1,3) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen.