Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden na stalking en bedreiging
Publicatiedatum: 15-3-2010 10:20:50

ARNHEM - In een horecazaak op de Korenmarkt in Arnhem heeft de politie zondagavond een 29-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van stalking en bedreiging. De man was eerder in de zaak geweest en zou daar een medewerkster hebben lastig gevallen. Bij de komst van de politie bleek de man al weer vertrokken. De medewerkster vertelde de afgelopen tijd stelselmatig door de Arnhemmer te zijn lastig gevallen, zowel thuis als op haar werk. Toen de man even later weer in de zaak kwam zou hij gedreigd hebben dat er doden zouden vallen. Personeel van de zaak greep de man vast, waarna hij even later alsnog door de politie kon worden aangehouden. De man is ingesloten. Door de medewerkster is aangifte gedaan.
(028363)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer aangehouden na botsing

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:19:54

ARNHEM - Een 32-jarige Arnhemmer is zondagavond 14 maart door de politie aangehouden nadat hij op de Bontekoestraat in zijn woonplaats betrokken was geraakt bij een botsing. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt. De Arnhemmer was er echter na de aanrijding vandoor gegaan en bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks half zeven botsten op de Bontekoestraat twee auto's frontaal op elkaar. Uit onderzoek bleek dat de 32-jarige Arnhemmer vermoedelijk onvoldoende rechts had gehouden, waardoor hij op zijn tegenligger botste, een 52-jarige stadsgenoot. Na de aanrijding ging de Arnhemmer er vandoor. Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek wezen getuigen op een passerende snorfiets, waar de 32-jarige als passagier achterop zat. Op de Honigkamp kon de man worden aangehouden. Na ademonderzoek werd vastgesteld dat de Arnhemmer onder invloed was met een alcoholpromillage van 1,91: negen keer zoveel als voor een beginnende bestuurder is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
(028331)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man verdacht van koperdiefstal

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:19:21

ARNHEM - In de wijk Presikhaaf in Arnhem heeft de politie zondagmiddag 14 maart een 37-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal van koper. De man werd na een melding van een verdachte situatie aangetroffen op het terrein van enkele sloopflats op de hoek van de Dintelstraat en de Laan van Presikhaaf. De Arnhemmer ontkende iets met de diefstal te maken te hebben. Agenten troffen evenwel een partij koper aan die kennelijk klaargezet was om mee te nemen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
(028299)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man betrapt bij diefstal

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:18:43

ARNHEM - Op verdenking van diefstal van ijzer heeft de politie in Arnhem zondagochtend 14 maart een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal. Bewoners aan de Rijksweg West in Arnhem Zuid hadden gezien dat de man een partij ijzer uit de tuin van een woning haalde en ermee vandoor ging. De bewoners gingen erachter aan en hielden de man op de Huissensedijk tegen. Gewaarschuwde agenten namen de man mee naar het politiebureau, waar hij de diefstal bekende. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (028254)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstal

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:18:05

ARNHEM - Een 20-jarige man uit Arnhem is zondag 14 maart opgepakt wegens winkeldiefstal bij een zaak aan de Velperbuitensingel. Door personeel was gezien dat de man zeven flessen drank in een tas stopte maar niet afrekenende. Bij het verlaten van de zaak werd hij vastgepakt en aan de politie overgedragen. De Arnhemmer bekende en is later na verhoor vrijgelaten.
(028350)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Beschonken bestuurder rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:21:52

EDE- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 15 maart het rijbewijs van een 38-jarige Bennekommer ingenomen. De man werd betrapt nadat hij met zijn bromscooter slingerend over de Edeseweg reed.

De agenten zagen om half twee tijdens surveillancedienst de man slingerend over de weg rijden. Toen ze de Bennekommer controleerden op het gebruik van alcohol bleek hij met een promillage van 2.35 te hebben gereden. Dat is bijna 5 keer meer dan de norm. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(028372)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na mishandeling ex

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:18:58

EDE- De politie heeft zondagavond 14 maart een 20-jarige Edenaar aangehouden nadat hij zijn 21-jarige ex-vriendin zou hebben mishandeld in haar woning in de wijk Veldhuizen. Ook zou hij de ruit van haar voordeur hebben vernield.

Het slachtoffer meldde rond kwart over vier het voorval bij de politie. De Edese verklaarde dat ze kort daarvoor ruzie had gehad met haar ex. Hierbij zou hij haar hebben geslagen, de ruit van de voordeur hebben vernield en haar woordelijk hebben bedreigd. Het slachtoffer gaf aan aangifte te willen doen tegen haar ex. De Edenaar was er inmiddels vandoor gegaan. Na kort onderzoek meldde hij zich aan het politiebureau waar hij werd aangehouden.
(028317)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na diefstal koper

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:17:16

WAGENINGEN- Een 35-jarige Arnhemmer is zondagmorgen 14 maart aangehouden bij de Binnenhaven. De man zou kort daarvoor koper hebben weggenomen vanuit een leegstaand pand.

Een beveiligingsmedewerker was rond half negen getuige van de diefstal. De Arnhemmer zou met een andere onbekende man koper hebben weggenomen vanuit een leegstaand pand aan de Binnenhaven. Dit pand zou afgezet zijn met hekken met borden 'verboden toegang'. De beveiligingsmedewerker zag dat de mannen in het pand bezig waren met gereedschap toen hij ze aansprak. Hierop zou de nog onbekend gebleven man zijn weggerend. De Arnhemmer werd door de beveiliger aangehouden in afwachting van de politie. De agenten namen de man over van de beveiliger en stuitte op koper en gereedschap die de Arnhemmer bij zich droeg. Deze spullen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De man is zondag in verzekering gesteld.
(028200)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053