Politie Gelderland-Midden

Woninginbraken

Publicatiedatum: 15-3-2010 10:26:31

ARNHEM- In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is tussen zondag 15 en maandag 16 maart één keer aangifte gedaan van woninginbraak en één keer van diefstal uit een tuin.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaats:
- Doesburg, Schout bij nacht Doormansingel

- Datum en tijdstip: tussen 12 februari 18:00 en 14 maart 09:15 uur
- Buit: digitale camera, koffer met tekenspullen, ring en parfum
- Methode: inslaan ruit

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---