Politie Haaglanden

Persberichten 15 maart

Haaglanden, 15-03-2010

Blitse Brit
Den Haag Een 17-jarige Brit heeft een illegaal ritje in een auto zondag 14 maart duur moeten bekopen. Politieagenten zagen de jongen omstreeks kwart over tien s avonds met hoge snelheid slingerend over de Lozerlaan rijden en andere weggebruiker rechts inhalen. Ze besloten de auto te volgen en klokten de bestuurder op 83 km/u. De man zat bovendien met een telefoon aan zijn oor. Toen de agenten de bestuurder lieten stoppen, bleek het te gaan om een 17-jarige Brit. Vanwege zijn leeftijd beschikte hij uiteraard niet over een rijbewijs. De jongen werd voor zijn rijgedrag beloond met een totaalbedrag van 800 euro aan bekeuringen. Omdat de Brit niet kon betalen, werd zijn auto in beslag genomen. Pas als de boetes (en de wegsleepkosten) zijn betaald, kan de eigenaar de auto ophalen.

Ernstig gewond bij eenzijdig ongeval
Den Haag Een 29-jarige man uit Den Haag raakte in de nacht van zondag 14 op maandag 15 maart ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Meppelweg. Het slachtoffer zat omstreeks half één achter een scooter, die werd bestuurd door een 21-jarige plaatsgenoot. De scooter ging onderuit, mogelijk omdat de bestuurder had gedronken. De 29-jarige moest met hersenletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De 21-jarige werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij blies uiteindelijk 615 ugl. De man ontkende in eerste instantie dat hij de scooter had bestuurd, maar gaf later toe dat dat wel het geval was.

Man rijdt op gestolen snorfiets
Den Haag Surveillerende agenten zagen zondag 14 maart rond 20.00 uur dat een snorfietser door het rode verkeerslicht reed op de kruising Hengelolaan/Dedemsvaartweg. Ze spraken de man aan en tijdens de controle bleek dat de snorfiets een valse kentekenplaat had. De man, een 39-jarige Hagenaar, is aangehouden. Aan het politiebureau verklaarde hij dat hij de snorfiets in de bosjes had gevonden en een kentekenplaat van een andere snorfiets had gestolen. De politie neemt contact op met de eigenaar van de gestolen kentekenplaat en laat de snorfiets onderzoeken.

Man ontvoert ex-vriendin
Den Haag De politie hield zondag 14 maart een 44-jarige Hagenaar aan, omdat hij zijn ex-vriendin in zijn auto had getrokken in de Hondiusstraat. Een getuige meldde de poging tot ontvoering bij de politie en hierop ondernam de politie direct actie. Agenten zochten in de omgeving naar de betreffende auto, maar konden die niet vinden. Na een half uur wist het slachtoffer, een 26-jarige Haagse, te ontkomen. Ze ging direct naar de politie om aangifte te doen. De politie hield de 44-jarige Hagenaar aan en onderzoekt de zaak.

Flessentrekker aangehouden
Voorburg De politie hield zondag 14 maart omstreeks 22.30 uur een 66-jarige man aan, die na een uitgebreid diner in een restaurant aan de Parkweg niet in staat was om de rekening te betalen. De man bleek veelvuldig voor te komen voor soortgelijke feiten (flessentrekkerij). Hij bleek geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben. De 66-jarige man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Vrijwilligerswerk ???
Voorburg Twee Voorburgse thuiszorgmedewerksters, in de leeftijd van 60 en 62 jaar, verzorgden in 2009 een 85-jarige Leidschendamse. Hoewel er op de zorg door het duo voor de bejaarde dame niets aan te merken viel, namen zij het niet zo nauw met het feit dat het vrijwilligerswerk betrof. Zo namen zij regelmatig geld op van de rekening van de 85-jarige en lieten zij het kenteken van haar auto op hun naam schrijven. Het totaalbedrag wat het tweetal zich op deze wijze toeeigenden wordt geschat op 80.000 euro. De politie hield vrijdag 12 maart beide Voorburgers aan. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hen op.

Vrouw onwel
Voorburg Politieagenten forceerden zondag 14 maart om 22.25 uur de voordeur van een woning aan de Koningin Wilhelminalaan omdat de 80-jarige bewoonster geen gehoor gaf, maar wel thuis moest zijn. In de woning vonden ze de vrouw op de grond. Ze was wel aanspreekbaar, maar kon niet meer overeind komen. De ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis. De politie stelde haar familie op de hoogte.

Slok te veel
Wassenaar Een 40-jarige man uit Wassenaar raakte zondag 14 maart om 21.20 uur zijn rijbewijs kwijt omdat hij te veel gedronken had om te mogen rijden. Bij een alcoholcontrole aan de Van Oldebarneveltweg blies de man 590 ugl. Hij werd aangehouden en moest op het politiebureau zijn rijbewijs achterlaten. In ruil kreeg hij een proces-verbaal mee naar huis.

Inbraak in restaurant
Wassenaar De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in het restaurant de Landbouw aan de Zijdeweg. Agenten namen maandag 15 maart om 01.40 uur poolshoogte, toen bij de meldkamer een inbraakalarm binnenkwam. Bij het restaurant ontdekten ze dat er ingebroken was en waarschuwden ze de hondenbrigade. Die doorzochten het pand om zeker te weten dat er niemand meer binnen was. Was u getuige van deze inbraak of hebt u informatie over de dader(s)? Bel dan de recherche van Bureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Afgeleid door sms
Rijswijk Een 44-jarige bestuurder van een Porsche uit Vlaardingen was zondag 14 maart om 23.30 uur afgeleid, toen hij een sms-bericht ontving. Hierdoor zag hij niet dat er voor hem drie autos voor het rode stoplicht op de Prinses Beatrixlaan stonden te wachten. Zonder te remmen, botste hij op de achterste auto, waardoor een kettingreactie volgde en alle drie de autos op elkaar botsten. De GGD vervoerde een 28-jarige vrouw uit Den Haag met nekklachten naar het ziekenhuis. Alle betrokken autos werden weggesleept. De politie maakte proces-verbaal op tegen de Vlaardinger.

Jeugd veroorzaakt overlast
Midden-Delfland/Maasland De politie schreef zondag 14 maart op het Kastanjehof om 21.00 uur drie boetes uit voor het veroorzaken van overlast. Agenten gingen naar aanleiding van een melding naar die lokatie en troffen daar een groepje jeugd van vijf personen. Aangezien uit politiegegevens bleek dat drie van hen (17-19 jaar, allen uit Maasland) al eerder gewaarschuwd waren, kregen zij de boete uitgeschreven. De twee anderen kregen nu een officiële waarschuwing.

Snelheidscontrole op verzoek
Midden-Delfland/Maasland - Vrijdag 12 maart tussen 13:00 uur en 13:45 uur controleerde de politie de snelheid van het voorbijrijdende verkeer op de Koningin Julianaweg. Van de 62 passerende voertuigen, bleken er zestien te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 60 km/u, terwijl 30 km/u is toegestaan. Ook nú waren er enkele dorpsbewoners bij. Een bewoner uit de omgeving reed 50 km/u.

Politie zoekt getuigen overval tankstation
Delft - Vlak voor de sluiting overvielen drie mannen zondagavond 14 maart een tankstation aan de Voorhofdreef. De mannen kwamen rond 20.00 uur binnen vanaf het aangrenzende fietspad. Ze hielden de enige medewerkster die nog aanwezig was vast en deden een greep uit de kassa. Daarna renden ze, over de Voorhofdreef, weg in de richting van het Lodewijk van Deysselhof. De politie startte direct na de overval een onderzoek. Hierbij werd Burgernet ingezet; dit leverde helaas geen resultaat op.
Toen de overvallers wegrenden, reden er minimaal twee autos langs, in de richting van de Kruithuisweg. Één automobilist reed één van de overvallers zelfs bijna aan. De recherche van Bureau Delft zou graag in contact komen met deze automobilist(en). Ook andere mensen die getuige zijn geweest van de overval, iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de benzinepomp of de volgende signalementen herkennen, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. De overvallers waren vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en hadden alle drie een capuchon op. Één van de mannen had een opvallend glimmend grijs jack aan en droeg oranje handschoenen. De tweede overvaller droeg groene sneakers met opvallend witte veters. De derde man had witte sportschoenen aan.

Huiselijk geweld
Nootdorp Politieagenten hielden zondagmorgen 14 maart een 39-jarige Nootdorper aan voor de mishandeling van zijn echtgenote. Rond 09.30 uur meldde een getuige bij de politie hoe de man zijn vrouw had geslagen, bij een bushalte aan de Operatie Mannahof. Daar troffen de agenten de vrouw aan, met een zichtbaar rode wang. De man was echter al weg. Ondanks dat de vrouw geen aangifte wilde doen, gingen de agenten - na overleg met de Officier van Justitie - naar het huis van het echtpaar en hielden daar de man aan. Hij is ingesloten op het politiebureau en wordt op 16 maart voorgeleid.

Huiselijk geweld
Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Toeval bestaat niet
Zoetermeer Op de Oranjelaan hielden politieagenten zondagmorgen een 38-jarige Zoetermeerder aan, omdat hij met een ingevorderd rijbewijs reed. Bij de fouillering ten behoeve zijn insluiting, troffen de agenten verschillende soorten drugs aan. Toen de man werd heengezonden voor de Wegenverkeerswet, werd hij direct weer aangehouden voor de Opiumwet. Hiervoor zit hij nog steeds vast.