Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 15-03-2010

Beroving met stroomstootwapen

HOUTEN Een vrouw werd op zondagavond 14 maart met een stroomstootwapen van haar portemonnee beroofd.

Rond 22.50 uur zat een 18-jarige vrouw uit Tilburg op het perron van het station Houten aan de Randhoeve. Zij zag dat een jongeman naast haar kwam staan. De jongeman hield een voorwerp, kennelijk een stroomstootwapen, tegen haar hoofd aan en eiste geld. Vervolgens gaf hij haar enkele stroomstoten. Het slachtoffer werd vervolgens van haar portemonnee beroofd. Zij zag dat de jongeman naar een andere jongeman toeliep en dat zij samen wegliepen, de kant van Utrecht op.

Het slachtoffer waarschuwde een conducteur, die net met een trein vanuit Utrecht was gekomen. Hij belde 1-1-2. Agenten gingen ter plaatse en stelden op en rond station Houten en ook bij station Lunetten een onderzoek in. Daarbij werden de verdachten niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd ter plaatse door ambulancebroeders onderzocht, maar hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis te worden gebracht. Zij werd voor behandeling naar de eerste hulp verwezen.

Signalementen

Verdachte met stroomstootwapen: Blanke jongeman van rond 18 jaar, ±
1.75 meter, slank postuur. Hij droeg een donkerblauw glimmend jack met capuchon en een blauwe spijkerbroek. Tweede verdachte: Lichtgetinte jongeman, 1.80-1.85 meter en een slank postuur. Hij droeg een legergroene stoffen jas.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van het Station Houten of mogelijk in de trein van of naar Houten hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Auto over de kop

HOUTEN Een auto sloeg op zondagmiddag 14 maart over de kop na een aanrijding met een andere auto.

Rond 12.45 uur reed een 27-jarige automobilist uit Houten vanaf de Hoofdveste de kruising met De Staart/Rede op. Plotseling zag hij van rechts een auto aankomen. In deze auto zaten een 64-jarige man uit Tiel als bestuurder en zijn 37-jarige Tielse zoon als passagier. De Houtenaar raakte de andere auto in de flank, waardoor die auto over de kop sloeg en op de zijkant tot stilstand kwam. Door passanten werd de auto weer op zijn wielen gezet. Brandweerlieden knipten het dak van de auto en de beide Tielenaren werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Uit onderzoek bleek dat er geen alcohol in het spel is. Beide autos zijn weggesleept. Ten tijde van het ongeval waren de verkeerslichten in werking. De Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de verkeerspolitie Utrecht doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Nokvol met oudijzer

VIANEN Twee mannen werden op zondagmiddag 14 maart op heterdaad betrapt bij de diefstal van oud ijzer.

Rond 14.20 uur zag een getuige dat twee mannen op de Lange Dreef bij een bedrijf oudijzer uit een container haalden en die in een bestelauto laadden. De mannen reden weg, maar de getuige reed achter hen aan en reed hen klem. Daarop besloten zij eieren voor hun geld te kiezen en reed het tweetal met hun bestelauto nokvol met oud ijzer geladen terug naar de Lange Dreef. Daar laadden zij het oudijzer uit en gingen er vervolgens met hun bestelauto vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en agenten zagen een auto van een beveiligingsbedrijf achter de verdachten aanrijden. De agenten hielden de verdachten, twee Bulgaarse mannen van 22 en 31 jaar, op de Stuartweg aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Geen verkeerslichten door vernielingen

VIANEN Op zondagochtend 14 maart ontdekten agenten dat onverlaten in de voorgaande nacht vernielingen hadden gepleegd.

Rond 09.15 uur zagen agenten dat op de Prins Bernhardstraat een verkeerskast van de verkeerslichten was vernield. Het betrof zowel de kast zelf als de apparatuur daarin. Daardoor werkten de verkeerslichten op de betreffende kruising niet meer. In de omgeving zagen agenten dat bij de fietsenstalling een zestal fietsen in het water lagen. Het bedrijf dat zorgt voor het onderhoud van de verkeerskast heeft de kast op zondag kunnen repareren, waardoor de verkeerslichten weer in werking zijn.

De politie vermoedt dat vandalen in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart zowel bij de verkeerskast als bij de fietsenstalling de vernielingen hebben aangericht. Aan getuigen daarvan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Mogelijke brandstichting

HOUTEN Op zondagavond 14 maart werd mogelijk brand gesticht in enkele vuilcontainers.

Rond 21.05 uur kreeg de politie de melding dat er iets zou branden in een gangetje achter een winkel aan de Spoorhaag. Agenten zagen inderdaad rookontwikkeling en het lukten hen een hek naar het terrein te openen. Daar bleek dat enkele rolcontainers in de brand stonden, die tegen de gevel van de winkel aanvielen. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat de brand naar het pand oversloeg.

Er bestaat een vermoeden van brandstichting. Daarom wordt aan getuigen die op zondagavond iets verdachts in de omgeving van de Spoorhaag hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.