Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.15 - Boskoopse opschoondagen

Doet u ook mee?

In de week van 14 t/m 20 maart vinden de landelijke opschoondagen plaats. De gemeente vindt dit een goed initiatief en organiseert daarom samen met Hans van Dam, een Boskoper die zich inzet voor natuur en milieu, de opschoondagen in Boskoop. Op vrijdag 19 maart gaan de basisscholen in Snijdelwijk het gebied rondom hun school schoonmaken. Voor zaterdag 20 maart kan iedere Boskoper zich inschrijven voor de `bruine bakken parade' die wordt gehouden in Snijdelwijk en het Zwarte Pad gebied.
Zowel de scholieren als de bewoners worden tijdens de schoonmaakactie geholpen door raadsleden en/of wethouders, die op deze dag fungeren als `vertegenwoordigers' van de opschoondagen in Boskoop. De leerlingen zullen op vrijdag met behulp van handschoenen, afvalbakken en knijpers aan de slag gaan om de omgeving van hun school weer netjes te maken. Bovendien krijgen zij van tevoren les over het milieu en de schadelijke effecten van afval én zullen acteurs tijdens de schoonmaakactie op een leuke manier overbrengen dat afval slecht voor het milieu is en in de prullenbak hoort. Een dag later is het de beurt aan de overige Boskoopse inwoners om, met de bruine bak in de hand, 's ochtends zwerfafval op te gaan ruimen in Snijdelwijk en bij het Zwarte Pad. Op die manier ontstaat er weer een nette wijk en een schoon recreatiegebied.

Meld u aan!
Op zaterdag 20 maart vindt de gezamenlijke start van de schoonmaakactie plaats in de Plataan. Om 9.30 uur is iedereen welkom voor een korte uitleg. Tot 11.30 uur wordt schoongemaakt. Daarna zijn alle vrijwilligers uitgenodigd om in de Plataan een lunch te nuttigen. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich aanmelden om mee te doen aan de `bruine bakken parade' op zaterdag 20 maart. Aanmelden kan bij Hans van Dam, via tel. 0172-214775 of e-mail janny@countrygazette.nl.