Gemeente Leidschendam-Voorburg


Kunstwerk rotonde Laan van Nieuw Oosteinde/Potgieterlaan

15 maart 2010 - De bewoners die in de nabijheid wonen van de Laan van Nieuw Oosteinde/Potgieterlaan
hebben een brief ontvangen met informatie over de plaatsing van een kunstwerk op de rotonde. De gemeente vraagt hun mening bij de keuze van het ontwerp. Van 15 tot en met 29 maart liggen drie ontwerpen ter inzage. De gemeente is van plan om nog dit jaar een kunstwerk op de nieuwe rotonde te plaatsen.

Drie ontwerpen
De gemeente heeft drie kunstenaars opdracht gegeven om met een voorstel te komen.De drie ontwerpen kunt u bekijken van maandag 15 maart tot en met maandag 29 maart in de Bibliotheek Leidschendam-Voorburg, Koningin Julianalaan 257 in Voorburg. De bibliotheek is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur en op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag is de bibliotheek geopend van 11.00 tot 16.00 uur. U kunt ook hieronder digitaal uw reactie geven.

Welke kunstenaars?
Ineke Visser uit Rotterdam. Liggend aan de voet van een beukenboom in het midden van de rotonde heeft zij een drietal stalen beukenbladeren ontworpen alsof de wind ze uit de boom heeft geblazen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Martin Borchert uit Groningen. Hij ziet de hele rotonde als een kunstwerk. Geïnspireerd door het Romeinse verleden heeft hij deze bestraat met zandsteentegels met rondom een Latijnse tekst. Op de rotonde staan drie monumentale platanen, die samen een groeiende sculptuur vormen. Op de website van Martin Borchert vind u meer achtergrondinformatie.

Klaas Gubbels uit Arnhem. Hij ziet de wolkenlucht als het enige deel van het landschap dat eeuwenlang onveranderd is gebleven. Hij heeft, refererend aan de wolkenlucht, een stalen beeld ontworpen van zes meter hoog, bestaande uit drie met elkaar verbonden wolkenkleurige en op koffiekannen lijkende objecten. Tegelijkertijd vormen zij samen een beeld van vogels, die naar de eindeloze ruimte vliegen.

Uw mening telt
Wij stellen u als bewoner graag in de gelegenheid om tot uiterlijk 29 maart hieronder aan te geven welk kunstwerk uw voorkeur heeft en waarom. Uw reactie zal door de gemeentelijke Adviescommissie Beeldende Kunst worden betrokken bij het definitieve advies aan het college van burgemeester en wethouders.

Vul uw reactieformulier in.