Politie Utrecht

Persberichten Eemland Noord, 11.30 uur

Utrecht, 15-03-2010

Vechtpartij

BAARN De horecacontrole van de politie is in de nacht van zaterdag op zondag druk in de weer geweest met een conflict dat startte in een horecagelegenheid in de Laanstraat en eindigde in een horecagelegenheid op de Nieuwstraat.

Op zondagmorgen rond 01.50 uur werden de agenten tijdens het toezicht in het centrum aangesproken door omstanders dat er op de Laanstraat een vechtpartij gaande was. Ter plaatse bleken inderdaad twee personen rollend over straat te gaan die door de agenten uit elkaar werden getrokken. Eén van hen nam gelijk de benen en de andere betrokkene, een 18-jarige Baarnaar, werd tot rust gemaand. Nadat de rust was weergekeerd vervolgde de surveillanten hun toezicht maar konden zij tien minuten later weer aan de slag met een aantal vechtende mannen. Dit keer vond het plaats in een horecagelegenheid op de Nieuwstraat waarbij bleek dat de 18-jarige Baarnaar daar zijn opponent was tegengekomen en opnieuw in gevecht was geraakt. De portier probeerde de vechtende mannen uit elkaar te halen maar werd geslagen door een 21-jarige Baarnaar die het voor één van de partijen opnam.

Twee van de verdachten, de 18-jarige Baarnaar en de 21-jarige plaatsgenoot werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Door de jongste verdachte werd nu wel aangifte gedaan tegen zijn opponent die ook bij de tweede confrontatie het hazenpad had gekozen. De politie zal ook deze man, een 24-jarige Baarnaar, nog uitnodigen voor een verhoor.

Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

BAARN De politie heeft een 21-jarige Baarnaar aangehouden voor bedreiging van een 68-jarige vrouw uit Baarn.

Op zaterdag 13 maart, rond 14.45 uur, zag de vrouw dat de man vanaf een sportcomplex op de Geerenweg op straat urineerde. De Baarnse vond dit onbetamelijk gedrag en besloot er wat van te zeggen. De jongeman was het niet eens met deze terechtwijzing en schold de vrouw uit. Dit leidde tot een conflict gevolgd door een ernstige bedreiging aan het adres van de aangeefster. Zij belde hierna met de politie die de verdachte aanhield en overbracht naar het politiebureau. Hij werd verhoord en heengezonden.

De politie maakt proces-verbaal op.

Explosief

SOEST Op zaterdag 12 maart werd een explosief uit de Tweede Wereldoorlag aangetroffen. Uiteindelijk bleek dit een niet gevaarlijk projectiel te zijn.

Rond 10.50 uur kreeg de politie de melding dat een passant op een braakliggende terrein aan de Beaufortlaan in Soestduinen een bom had gevonden. Agenten gingen naar de locatie en constateerden dat het hier inderdaad vermoedelijk om een bom ging. Een bomverkenner van de politie kwam ter plaatse, waarna ook de hulp van de EOD werd ingeschakeld. De EOD concludeerde dat het ging om een Amerikaanse 1000 ponder. Nader onderzoek wees uit dat deze 1000 ponder leeggemaakt was en dus geen gevaar opleverde. Vermoedelijk is dit projectiel ooit gebruikt als markering of afscheidingspunt. Bij de werkzaamheden op het terrein is het projectiel ooit aan de kant gelegd.