Politie Groningen

Maandag 15 maart 2010

Provincie Groningen, 15-03-2010

Inbraak in gereedschapswinkel

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een inbraak afgelopen weekend in een bedrijfspand aan de Cuxhavenweg in Groningen. Onbekenden waren het pand binnengekomen door een raam met grof geweld te vernielen. Er zijn kettingzagen en heggenscharen gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Automobilist botst tegen boom

VEENDAM - Bij een eenzijdig ongeval is zondagavond een 57-jarige bestuurder uit Veendam gewond geraakt. De man reed over de N963 en raakte ter hoogte van de Ontspanningslaan door nog een onbekende oorzaak in de slip. Hij kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer is met arm-, borst- en hoofdletsel door de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingbedrijf afgesleept. De politie onderzoekt de aanrijding.

Alcomobilist aangehouden

VEENDAM - De politie heeft zondagnacht op de Jacob Bruggemanlaan in Veendam een 52-jarige automobilist uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de bestuurder in zijn auto reed over de deze laan. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,3. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis. Hij moest wel zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee mannen voor straatroof aangehouden

GRONINGEN/DELFZIJL - De politie heeft zondagnacht op de Nieuweweg in Delfzijl een 18-jarige man uit Farmsum en een 19-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Het tweetal had eerder die nacht in de W.A Scholtenstraat in Groningen een 22-jarige Stadjer onder bedreiging van een mes beroofd. De buit bedroeg een geldbedrag van vijftien euro. De verdachten gingen er na de beroving vandoor in een auto. Op basis van kentekengegevens konden beide verdachten in Delfzijl worden ingerekend. De straatrovers zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Mannen aangehouden voor poging inbraak parkeergarage

GRONINGEN- De politie heeft maandagmorgen op de Ossenmarkt in Groningen vier mannen (in de leeftijd van 23 tot 36 jaar) uit Groningen, Rotterdam, Capelle- en Krimpen aan de IJssel aangehouden. Het viertal probeerde in te breken in de parkeergarage aan de Ossenmarkt. Tijdens hun voorbereidingen werden de verdachten betrapt door videobewakingscameras. Alle vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN - De politie heeft zondagmiddag een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Agenten spraken in een woning in Beijum met de vriendin van de man. De vrouw vertelde dat zij door haar vriend tijdens een ruzie onder meer in het gezicht was geslagen. Tevens was zij door hem naar eigen zeggen bij de keel gegrepen. De agenten zagen dat de vrouw vingerafdrukken in haar hals had staan. De verdacht is aangehouden en zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Mannen aangehouden op bedrijfsterrein

GRONINGEN - De politie heeft zondagmorgen een 40-jarige man uit Groningen en zijn 30-jarige kompaan uit de stad aangehouden. De beide mannen werden betrapt op een bedrijventerrein aan het Winschoterdiep. Het terrein is verboden toegang voor onbevoegden. Het tweetal had een vlindermes en een broodmes op zak. De messen zijn door de agenten in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

GRONINGEN - De politie heeft zondagavond een 38-jarige inwoner uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De agenten kregen een melding dat de man amok maakte in de Marwixstraat. Daarbij zou hij een buurtbewoner bedreigen en verstoorde hij de openbare orde. Toen de agenten de dronken man wilden arresteren verzette hij zich hevig. Daarbij viel een agent en de verdachte op de grond. De politieman liep pijnlijke ribben en een schaafwond op de knie op. De verdachte bezeerde zijn oor.

Laatstgenoemde zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Het probleem rondom het overlastgevende gedrag van de man zou al langere tijd spelen.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

SAPPEMEER - De politie heeft zondagavond een 43-jarige inwoner van Sappemeer in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling. De agenten spraken in een woning in het dorp met de ex-vriendin van de man. Zij vertelde even daarvoor door de 43-jarige in haar woning geslagen te zijn. De vrouw vertelde dat zij de man haar woning binnen had gelaten omdat hij wilde praten. Tevens vertelde de vrouw dat zij door haar ex tegen de ribben was geslagen. De man zit nog vast in verband met het onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

UITHUIZERMEEDEN - De politie heeft zondagavond een 36-jarige inwoner van Uithuizermeeden aangehouden op de N46 bij Garsthuizen. Agenten kregen de melding dat de automobilist even daarvoor zijn ex-vriendin in zijn woonplaats zou hebben mishandeld. De man was volgens de ex de woning binnengedrongen en had haar mishandeld. De dienders spraken met de vrouw in haar woning. Zij had door het geweld een rood/blauw opgezwollen arm opgelopen. De politie stelt een onderzoek in, de man zit vast. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 14 maart op diverse plaatsen op snelheid.

Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 435, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 498, aantal overtredingen: 134, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1058, aantal overtredingen: 163, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1012, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.