Gemeente Papendrecht

12 maart 2010

Voortgang coalitiebesprekingen Papendrecht
Vrijdag 12 en zaterdag 13 maart voert informateur De Geus - door alle politieke groeperingen op initiatief van het PAB aangesteld - afzonderlijke gesprekken met de onderhandelaars van die politieke partijen.

De informateur gaat dan nader in op thema's gerelateerd aan de diverse verkiezingsprogramma's. De gesprekken zullen voor de informateur een beeld opleveren over de diverse onderwerpen en over de bereidheid van de partijen om deel te nemen aan een nieuwe college. Dit komt vervolgens dinsdag 16 maart aanstaande aan de orde in een collectief gesprek tussen de informateur en alle politieke groeperingen gezamenlijk.

Alle werkzaamheden en gesprekken zijn erop gericht om te komen tot een coalitievoorstel dat recht doet aan de verkiezingsuitslag en dat kan bogen op een brede meerderheid in de gemeenteraad.

Heeft u vragen aan de informateur over het verloop van het proces of wilt u van uw kant inbreng, suggesties of opmerkingen kwijt? Dat kan via: coalitiebesprekingen@papendrecht.nl. U krijgt dan een bevestiging en bericht over de wijze van afhandeling. De voortgang van de gesprekken kunt u blijven volgen via de website van de gemeente ( www.papendrecht.nl) en de lokale media.

Speeltoestel vernield
In park Wilgendonk is dinsdagavond 11 maart een speeltoestel vernield. Een deel van het toestel is uit de grond getrokken, andere delen zijn verbogen en/of afgebroken. Eén dader is inmiddels door de politie aangehouden.
De gemeente Papendrecht schat de schade op 15 à 20 duizend euro en wil deze op de dader(s) verhalen.

Honderden Papendrechtse vrijwilligers in touw op NL Doet Honderden vrijwilligers hebben zich weer aangemeld voor `Nederland Doet'. Zij gaan zaterdag 20 maart hard werken voor hun medemens, dier en natuur. Zo maken zij kennis met de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk en wie weet worden zij vaste vrijwilliger bij één van de vele organisaties die met smart op hen zitten te wachten.

Een werkgroep, bestaande uit vrijwilligers en ondersteund door de gemeente en DWO/Steunpunt Vrijwilligerswerk, stelde voor hen én voor alle andere Papendrechters een afwisselend, vermakelijk programma samen.

Centrale locatie is de M arkt. Op de Markt staat ook een grote tent waar de hele dag door optredens en demonstraties gegeven worden.

De officiële opening is rond 09.15 uur door wethouder André van Leeuwen. Meteen na de opening vertrekt de scootmobieltour onder begeleiding van politie en trouwe vrijwilligers van het Rode Kruis voor een heerlijke tocht door Papendrecht. Zij maken een tussenstop bij tuincentrum Papendrecht aan de Hoepmaker, waar zij een kop koffie krijgen aangeboden.

Vanaf 09.30 uur verspreiden ook de vrijwilligers zich door heel Papendrecht om aan hun activiteit te beginnen. In de Mauvestraat worden wilgen geknot, in het Vondelpark is een sport- en spelmiddag en wordt schoongemaakt. In de Résidence Gerbrandy is een spelletjesmiddag voor de bewoners. Op diverse plekken in Papendrecht (waaronder De Wieken) worden tuinen voorjaarsklaar gemaakt.
Bij veel activiteiten wordt de catering in de vorm van koffie, een high-tea of een lunch verzorgd doo r vrijwilligers. Andere vrijwilligers doen activiteiten met ouderen en/of mensen met een beperking of begeleiden hen naar de optredens en de mobiele kinderboerderij op de Markt. In de Hendrik Breitnerstraat, Jacob Marisstraat en Jozef Israëlstraat houdt het buurtcomité samen met andere vrijwilligers een grote voorjaarsschoonmaak en ook het clubgebouw van de Scouting wordt opgeknapt. Vrijwilligers geven een Jembé workshop voor de bewoners van Philadelpia. De Ecokids en Speurneuzen van de Natuur- en Vogelwacht zetten hun beste beentjes voor in het belang van een schoon Papendrecht. Ten slotte zijn er vrijwilligers die flyeren voor de Kunstuitleen en een ochtend meelopen met de EHBO-ers van het Rode Kruis.

Kijk-, luister- en meezingoptredens
Schipperskoor De Pontonniers treden de hele middag op voor bewoners van De Wieken. In en rond de tent op de Markt is de hele dag van alles te doen. Naast de tent komt net als vorig jaar de mobiele kinderboerderij vol met schattige dieren die naar hartelust bewonderd en geaaid mogen worden. Ook de Paashaas bezoekt NL Doet in zijn `Paaseggspress'. Rij je ook een rondje mee? Dat kan tussen 11.00 en 16.00 uur.

Programma in de tent:

10.30 - 11.30: De Smarties
11.45 - 12.00: Bounce
12.00 - 13.30: pauze
13.30 - 14.00: Maurice Schaap
14.15 - 15.00: Poprock koor Vivid 15.15 - 16.00: ToBe Jazzed.
Tussendoor tre den steeds de majoretten Starlight op.

Om 16.00 uur sluit wethouder André van Leeuwen in de raadzaal NL Doet weer af met de bekendmaking van de winnaars van de vrijwilligers-stimuleringsprijs. Organisaties kunnen hiermee een bedrag van EUR 2.000 of EUR 500 winnen. Kijk voor meer informatie hierover op www.papendrecht.nl.

De hele dag door worden zoveel mogelijk activiteiten gefotografeerd en gefilmd. De foto's komen op internet en de videobeelden worden op DVD gezet.

Wie zich nog niet heeft aangemeld, maar daar nu toch wel zin in krijgt, is zaterdag 20 maart van harte welkom! Aanmelden kan alsnog in de raadzaal van het gemeentehuis tussen 08.45 en 09.15 uur.

Zo zijn er nog vrijwilligers welkom voor het wilgenknotten in de Mauvestraat en voor het voorjaarsklaar maken van tuinen. Trommel je vrienden, vriendinnen, buren, collega½ ½½s of teamgenoten op en meld je aan om samen mee te doen met NL Doet!


____________