Consument angstig voor faillissement airlines

15/03/2010 11:55

World Ticket Center B.V.

Uit onderzoek van World Ticket Center onder alle luchtvaartmaatschappijen, komt naar voren dat men het minste vertrouwen heeft in de financiële situatie van Mahan Air (71%). Andere luchtvaartmaatschappijen die niet goed uit het onderzoek komen zijn Qatar Airways (50%), Egypt Air (49%), Air China (49%), Etihad Airlines (43%) , South African Airways (41%) en China Southern (41%).

Het onderzoek is gebaseerd op het percentage afgesloten vliegticketverzekeringen in de afgelopen 5 maanden. Deze verzekering kan men bij World Ticket Center tijdens het boeken van vluchten afsluiten tegen een faillissement van luchtvaartmaatschappijen. De consument is door de economische situatie nog steeds huiverig voor faillissementen van luchtvaartmaatschappijen. World Ticket Center ziet hierdoor een toename van het aantal afgenomen vliegticketverzekeringen. "Voor de wat onbekendere maatschappijen wordt over het algemeen een hoger percentage aan verzekeringen afgesloten", aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center. "Ook zien we dat voor vluchten naar verre bestemmingen en vluchten waar hoge reissommen mee gemoeid zijn, eerder een vliegticketverzekering wordt afgesloten".

Luchtvaartmaatschappijen waarvoor men relatief weinig een vliegticketverzekering afsluit, zijn voornamelijk Transavia.com (11%), Easyjet (12%) , British Midland (15%) en opvallende uitschieter AirAsia (8%). Daarnaast scoren Brussels Airlines (20%) en Ryan Air (19%) hoog op het gebied van het vertrouwen en komen relatief onbekende maatschappijen als Olympic Airways (7%) en Austrian Airlines (13%) positief aan het licht. Als we naar de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen kijken, scoort Martinair het slechtst. In 38% van de gevallen wordt daar een vliegticketverzekering voor afgesloten. KLM scoort 21%, Arke Fly 27% en Transavia.com is met 11% afgesloten vliegticketverzekeringen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij waar men het meeste vertrouwen in heeft dat die niet door een faillissement wordt geraakt. Tot slot valt op dat onze Nederlandse KLM minder vertrouwen geniet dan bijvoorbeeld het Italiaanse AlItalia (16%), het Aziatische Bangkok Airways (17%), het Poolse LOT Polish Airlines (17%) of het Amerikaanse North West Airlines (20%).

http://www.worldticketcenter.nl/vliegtickets