Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 15-03-2010

Tassendiefstal

WOERDEN De laatste tijd zijn bij de politie meerdere aangiftes binnengekomen van diefstal tas. In de meeste gevallen zat de tas in een onafgesloten fietstas en is deze tijdens het fietsen uit de fietstas gestolen. Dit is gebeurd zelfs zonder dat het slachtoffer dit merkte en werd de diefstal pas thuis opgemerkt. Getuigen spreken van twee jonge jongens die samen op een fiets rijden en met name bij oudere vrouwen al fietsend de tas stelen. Agenten hebben extra gesurveilleerd, maar tot nu toe nog geen verdachte(n) aan kunnen houden. De politie waarschuwt om extra alert te zijn en altijd uw fietstas goed af te sluiten. Bent u getuige van een tassendiefstal, bel dan het alarmnummer 1-1-2. Hiermee is de kans groter dat de politie de verdachte op heterdaad kan aanhouden.

Informatie

De politie is op zoek naar meer getuigen van dergelijke incidenten. Ook als u bijvoorbeeld een tas gevonden heeft, vragen wij u contact op te nemen met het politie wijkteam via 0900-8844. Heeft u informatie en wilt u anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Autokraak

MONTFOORT In de nacht van zondag 14 op maandag 15 maart werden twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 02.25 uur zag een getuige dat twee mannen op De Kolk in een auto hadden ingebroken en ervandoor gingen. Hij belde 1-1-2, gaf de locatie, het signalement van de verdachten en hun looprichting door. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en agenten zagen een auto met daarin twee mannen over de Laan van Overvliet rijden. Het tweetal voldeed aan het signalement dat door de getuige was doorgegeven, zij hadden inbrekersgereedschap bij zich en hadden geen aannemelijke verklaring over hun aanwezigheid daar. Daarop hielden de agenten de mannen, beiden 24 jaar oud en afkomstig uit Litouwen, aan.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Uit de auto bleek een frontje van een autoradio te zijn gestolen. De verdachten hadden een dergelijk radiofrontje bij zich.

Verwarde verdachte

MAARSSEN Agenten hielden op zondagavond 14 maart een man aan die meerdere jongeren kennelijk zonder enige aanleiding had bedreigd en had geslagen.

Rond 21.00 uur zag een agent via Cameratoezicht dat een automobilist met een behoorlijke snelheid over Bisonspoor reed, bij het station stopte, uitstapte en met een agressieve houding wegliep. Kort daarna kwam hij terug, stapte in en reed weg. De agent vertrouwde het niet en stuurde enkele agenten ter plaatse.

Terwijl de agenten onderweg waren, meldde een 17-jarige jongen uit Maarssen zich aan het politiebureau. Hij verklaarde vlak daarvoor zonder enige aanleiding op station Maarssen door een man met een mes te zijn bedreigd en te zijn geslagen. Hij deed aangifte van mishandeling. Kort daarna kwamen vier jongens het politiebureau binnen, zij hadden hetzelfde meegemaakt.

Agenten stelden een onderzoek in en troffen de auto en de verdachte in Antilopespoor aan. De verdachte, een 23-jarige man uit Maarssen, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De verdachte kwam zeer verward over en werd in het politiebureau door een arts van de crisisdienst onderzocht. Op zijn last werd de verdachte verplicht opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Een ambulance kwam naar het politiebureau. De verdachte werd op een brancard vastgesnoerd en in de ambulance gelegd. Toen de ambulance weg wilde rijden, wist de verdachte los te komen, waarop de ambulancebroeders uit de ambulance sprongen. De verdachte probeerde de ambulancedeur dicht te houden, maar een agent slaagde erin die open te trekken. De verdachte werd uit de ambulance getrokken en door agenten geboeid. Daarna werd hij weer op de brancard in de ambulance gelegd, vastgemaakt en onder politiebegeleiding overgebracht.

Lik-op-stuk: boom-in-gat

MIJDRECHT In het kader van lik-op-stuk paste een agent op zondagmiddag boom-in-gat toe.

Rond 16.05 uur zag een getuige dat vier jongens op de Kamille een boompje uit de grond trokken en die in een sloot gooiden. De getuige belde de politie en een agent ging ter plaatse. Hij trof de vier vandalen, drie jongens van 13 jaar en één van 14 jaar en allen uit Mijdrecht, ter plaatse aan. Zij gaven toe de vernieling te hebben gepleegd. De agent besloot hen direct het boompje uit het water te laten halen en die netjes op de plek te herplanten, waar zij hem uit hadden getrokken. De agent stelde de ouders van de jongens in kennis van het gebeuren. Zij konden zich in de gekozen oplossing vinden en zouden nog een ouderlijk gesprek met hun kroost voeren.

Dronken man pleegt vernielingen

HARMELEN De politie heeft een 25-jarige man uit Montfoort aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol en vernielingen had gepleegd.

Zondagmorgen rond 07.00 uur kreeg de politie een melding dat er een vorkheftruck was weggenomen van een bedrijf aan de Waardsedijk. Op het terrein waren ook vernielingen gepleegd. Getuigen hadden gezien dat een man met de vorkheftruck was gaan rijden en vervolgens in de sloot was beland. Agenten die ter plaatsen kwamen troffen de verdachte die duidelijk onder invloed was van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag was 765 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal gemaakt.

Woninginbraak getuigen gezocht

HARMELEN - De politie zoekt getuigen van een woninginbraak in een woning aan de Paltrokmolen. De inbraak is gepleegd in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart.

Bij een naastgelegen woning is een poging tot woninginbraak gedaan. Inbrekers zijn via de achterkant de woning ingegaan en hebben diverse goederen meegenomen. Ook is de auto van de bewoners, een zwarte Audi A4 die op de oprit stond, gestolen. De politie is een onderzoek gestart en heeft o.a. forensisch onderzoek gedaan, maar is nog op zoek naar getuigen. Heeft u in de nacht van zaterdag op zondag personen gezien die zich verdacht gedroegen of voertuigen die normaal gesproken niet in deze straat thuishoren, neem dan contact op met het politiewijkteam Woerden/Harmelen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.