Gemeente Leidschendam-Voorburg


Voortgang bouwplan Damplein in Leidschendam

15 maart 2010 - Tot en met juni wordt intensief gewerkt aan de bouw van de parkeergarage op het Damplein in Leidschendam. In totaal vinden er twaalf betonstorten plaats. De twee eerstvolgende data hiervoor zijn 18 maart en 1 april.

De parkeergarage zal uit drie vloeren bestaan. Twee vloeren voor twee verdiepingen ondergronds én een vloer op de begane grond. Elke vloer wordt in vier fases aangelegd.
Tot half mei wordt gewerkt aan de twee verdiepingen. De vloer op de begane grond is in juni aan de beurt. Zodra de vloeren klaar zijn, volgt in de zomer het trekken van de damwanden. Daarna vindt de realisatie van woningen en winkels plaats. Vorige week is er een kraan geplaatst, die nodig is voor de verdere uitvoering van het bouwplan Damplein.

2e betonstort Damplein

Wegafsluitingen vanwege werkzaamheden
Door de werkzaamheden op 18 maart en 1 april is het nodig om de weg langs de bouwlocatie Damplein voor al het verkeer af te sluiten. Vanaf 6.00 uur s ochtends wordt het verkeer vanaf de Damlaan omgeleid via de Zaagmolenstraat. Automobilisten kunnen niet rechtsaf via het Damplein naar de Sluisbrug. Verkeer vanuit Leidschendam Zuid heeft hier geen last van.

Meest actuele informatie
De werkzaamheden blijven afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan tot 24 uur vóór de stort besloten worden de werkzaamheden uit te stellen. Na 1 april 2010 zal het Damplein vrijwel iedere week één dag worden afgesloten. De exacte data zijn nog niet bekend. Overigens zijn er ook kortstondige wegversperringen te verwachten voor de aanvoer van bouwmaterialen. Kijk voor de meest actuele informatie op www.leidschendamcentrum.nl.