Ingezonden persbericht


Persbericht

()

CEO Parallels:
"Innovatie, Optimalisatie en Groei om het MKB te laten profiteren van de Cloud"

Herschikken van Bedrijfsmatige en Technische Functies om op Cloud Services te concentreren, in plaats van producten

Apeldoorn - 15 maart 2010 - Parallels CEO Serguei Beloussov schetste in zijn keynote presentatie tijdens Parallels Summit 2010 de visie van zijn onderneming voor 'the Cloud'. Beloussov adviseerde de meer dan 1100 bezoekers - service providers, telco's, VAR's en ISV's - zich bewust te zijn van de enorme kansen die worden geboden doordat kleine bedrijven behoefte hebben aan Cloud services. Hij voorspelde dat die markt zal groeien tot bijna 19 miljard dollar in 2013. "Om deze aanzienlijke mogelijkheden en 'De winst van de Cloud' te benutten", stelde Beloussov, "moeten Cloud service providers en ISV's innoveren, optimaliseren en groeien om een full-service aanbod te ontwikkelen." Hij benadrukte dat Parallels dit blijft ondersteunen door middel van investeringen van het bedrijf in samenwerkingsverbanden en volledige aanpassing aan een Cloud services-georiënteerde bedrijfsstructuur.

"Voor Cloud services voor kleine bedrijven wordt een aanzienlijke groei voorspeld. Ze bieden deze organisaties, die behoefte hebben aan een steeds breder scala van IT-diensten, lagere kosten en eenvoudige oplossing; terwijl die organisaties maar weinig IT-kennis en een beperkt budget hebben", zei Beloussov. "De complexiteit van de IT-behoeften kan gemakkelijk afleiden van de core business door een dure en tijdrovende zoektocht. Door services te kopen via de Cloud zijn er geen aanzienlijke initiële kosten voor het kopen van in-house IT-activiteiten en wordt de besluitvorming vereenvoudigd omdat kleine bedrijven een scala aan zakelijke IT-diensten van een enkele aanbieder kunnen afnemen voor een laag maandelijks abonnement."

"Dit biedt Cloud service providers enorme kansen, want het is voor bedrijven van essentieel belang om te innoveren, optimaliseren en te groeien als ze met succes willen concurreren en de winstgevendheid verhogen. Innovatie is cruciaal om te blijven voldoen aan de veranderende behoeften van de klant: Cloud service providers moeten beter gebundelde diensten aanbieden en nieuw gerelateerd aanbod ontwikkelen. Gelijktijdig zullen de ISV's hun technologie moeten verfijnen. Daardoor kunnen ze nieuwe inkomstenbronnen aanboren en nieuwe klanten aantrekken", aldus Beloussov.

"Om te groeien en succesvol te zijn, zullen Cloud service providers een complete reeks diensten voor kleine bedrijven moeten bieden. Verbetering van de kwaliteit van de bestaande diensten en het bieden van loyaliteitsprogramma's aan klanten zijn kritische stappen in het opbouwen van klantvertrouwen en een groeiende trouwe klantenkring", stelde Beloussov.

Tijdens de keynote kondigde Beloussov aan dat Parallels zal blijven investeren in de ondersteuning van haar partners om deze doelstellingen te verwezenlijken; het ondersteunen voor marketing, opleiding, certificering maar ook op andere zakelijke gebieden die verder gaan dan de technologie. Daarnaast heroriënteert de organisatie zich op haar zakelijke en engineering functies en concentreert zich op de servicegebieden die belangrijk zijn voor haar partners en klanten. Het bedrijf zal zich richten op vier belangrijke gebieden die de diensten en producten van de portfolio van Parallels omvatten: Shared Web Hosting Services; Messaging and Collaboration; Virtual Infrastructure Services (VPS); en SaaS en andere toepassingen. Elk van deze servicegroepen wordt geleid door een senior executive van Parallels die nauw samenwerkt met partners van Parallels om aan hun behoeften te voldoen.

###

Over Parallels - Optimized Computing
Parallels is wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie- en automatiserings­software die het computergebruik optimaliseert voor consumenten, bedrijven en cloud service providers op alle belangrijke hardware, besturingssystemen en virtualisatieplatformen. Parallels - opgericht in 1999 - is een snelgroeiende onderneming met 700 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.parallels.com.

______________________________________________