Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 15 maart 2010

Meer dan 1 miljoen kijkers

dit weekend voor Eredivisie Live

Eredivisie Live heeft afgelopen weekend de grens van 1 miljoen unieke kijkers overschreden. Het is de tweede keer dat het voetbalkanaal deze mijlpaal bereikt sinds de kijkcijfers voor digitale TV zenders worden gemeten door SKO. Maar liefst 592.700 kijkers keken gisteren rechtstreeks naar de topper tussen Ajax en PSV op Eredivisie Live, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO). Dezelfde wedstrijd met het commentaar van 'de fans' Jack Wouterse en Frank Lammers op Eredivisie Live 2 trok 125.000 kijkers. In totaal keken er dit weekend meer dan 1 miljoen mensen naar de nationale voetbalzender: 1.001.400.

Ook online was de voorbije speelronde een groot succes. In totaal werden er ruim 11.000 wedstrijden live bekeken op www.eredivisie.nl

De genoemde cijfers in dit bericht zijn gemeten door Stichting Kijkonderzoek en hebben betrekking op de doelgroep 6+.

Eredivisie Live

Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs en Endemol, voor iedereen in heel Nederland te ontvangen. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van Jan van Halst, Jaap Stam, Ruud Gullit, Guus Hiddink, Erwin Koeman en Ronald Koeman. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel internationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast de vele live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld, Real Madrid TV en drie keer per week een vers 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere vrijdag blikken Wilfred Genee en Johan Derksen vooruit op de eerstvolgende Eredivisie speelronde in 'Doordekken'. En 'De Ballen' is het enige echte voetbalprogramma speciaal voor kids!