Watersportverbond - KNWV

Matchraceteams winnen zilver en brons in Athene

zondag 14 maart 2010

De twee Nederlandse matchraceteams uit de Delta Lloyd Kernploeg pakten het zilver en brons tijdens de Eurolymp wedstrijden in Athene. Mandy Mulder, Mijke Lievens en Marja van Helden verloren de finale van de Griekse Sofie Bekatorou.

Mulder Lievens en Van Helden - foto Richard Langdon Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf wonnen de petit finale van de Kroatische Dekleva Paoli en pakten daarmee het brons in een veld van dertien deelnemers uit acht landen.

Opvallend was dat dit keer het team van Mulder, Lievens en Van Helden won van Groeneveld, Bes en Van der Werf. Dit laatste trio is al iets langer actief in het matchracen en won vorig jaar het World Cup evenement in Engeland. Maar Mulder, Lievens en Van Helden haken nu aan.

Bij het matchracen worden de boten door de organisatie geleverd. In dit geval hadden de Grieken een vloot van Ynglings beschikbaar gesteld voor de zeilende dames met Olympische aspiraties. Op de Olympische Spelen en tijdens de World Cupwedstrijden wordt er in een Elliot 6m gevaren.

Coach Maurice Paardenkooper was zeer tevreden met het resultaat. âWij focussen ons op twee dingen. Zo veel mogelijk hard leren varen in een Elliot 6m en zoveel mogelijk oefenen in het matchracen. Dat laatste hebben we hier gedaan. Uren maken in het matchracen en met succes. Je ziet dat we als relatieve nieuwkomers in het matchracen al goed mee kunnen komen.â

Sofia Bekatorou won het goud. De Griekse won het goud op de Olympische Spelen van Athene in de 470, daarna pakte ze het Olympische brons in de Yngling klasse in 2008.