Smurfit Kappa ELCORR grensverleggend 15/03/2010 13:23

PR Newswire

ETTEN-LEUR, Nederland, March 15, 2010 /PRNewswire/ --

- Bedrijf in Etten-Leur is specialist in golfkartonverpakkingen ETTEN-LEUR, Nederland, March 15, 2010 /PRNewswire/ --
Vorig jaar besloot de Smurfit Kappa Groep tot integratie van zijn fabrieken in Oudenbosch en Etten-Leur. Er werd fors geïnvesteerd in een moderne fabriek in Etten-Leur. De integratie is voltooid: er staat nu één fabriek die helemaal klaar is voor de toekomst. Onder de nieuwe naam Smurfit Kappa ELCORR (voorheen Smurfit Kappa Oudenbosch Golfkarton) worden door heel de Benelux golfkartonverpakkingen vervaardigd voor opdrachtgevers met hoge producteisen.

Unieke prestaties

De fabriek van Smurfit Kappa ELCORR heeft een omvang die ongeëvenaard is in Europa. Jaarlijks zal in deze 'power plant' op één enkele golfkartonmachine 150 miljoen m2 aan verpakkingen worden vervaardigd. Deze nieuwe prestatienorm kan worden gerealiseerd dankzij het sterk geautomatiseerde machinepark, de unieke schaalgrootte en de ambitie en focus van vakkundige medewerkers. Met deze ingrediënten behoort het bedrijf tot één van de beste golfkartonfabrieken van Europa.

Klantenfocus

Met de nieuw ingerichte efficiënte organisatie richt Smurfit Kappa ELCORR zich voornamelijk op (inter) nationale bedrijven in de
voedingsmiddelenindustrie. Vanwege de geconcentreerde productiecapaciteit en slagkracht in Etten-Leur is Smurfit Kappa ELCORR in staat om snel in te spelen op de steeds verder toenemende eisen van klanten. Voedselveiligheid, logistieke ketenintegratie, zero-defectdenken en meer inzicht in de wensen en behoeften van klanten zijn hierbij de kernpunten. De combinatie van grootschalige productiecapaciteit en klantenfocus maakt het bedrijf tot dé Benelux-referentie voor de multinationale voedings- en
genotmiddelenindustrie.

Smurfit Kappa Groep

Samen met 20 zusterbedrijven in Nederland maakt Smurfit Kappa ELCORR deel uit van de Smurfit Kappa Groep, die in Europa marktleider is in golfkartonnen verpakkingen. Van de marktleider verwachten internationale klanten een geavanceerd productieproces, zoals dat nu in Etten-Leur is ingericht. Ook buiten Europa is de Smurfit Kappa Groep een gevestigde naam; de 360 bedrijven van de Groep zijn actief in 22 landen wereldwijd. Met zo'n 40.000 medewerkers en een omzet van EUR6 miljard in 2009 is de Smurfit Kappa Groep dé wereldmarktleider in papier- en kartonverpakkingen.

Noot