Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 15 maart

Alkmaar, 15-03-2010 o 14.00 uur

Vier aanhoudingen voor mishandeling

Hoorn, zondag 14 maart

Zondagmiddag werden tussen 15.00 en 16.00 uur vier jongens in de leeftijd van 13 en 14 uit Zwaag en Hoorn aangehouden in het Willem Wiesepark en op het Aagje Dekenplein. De politie kreeg eerder een melding dat een jongen op de kermis op het Aagje Dekenplein was neer geslagen. Ter plaatse bleek inderdaad dat er een jongen op de grond lag. Zijn nek werd gestabiliseerd door een omstander. De 14-jarige jongen viel steeds weg en had last van zijn hoofd en been. Hij moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een gekneusde knie, een gekneusd been en een zware zwelling op zijn slaap te hebben.

Getuigen hadden gezien dat het slachtoffer door de vier jongens in elkaar werd geslagen. Twee van de jongens werden op het Aagje Dekenplein aangehouden. De andere twee verdachten konden in het Willem Wiesepark worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Gestolen auto

Alkmaar, maandag 15 maart

Een 40-jarige man uit Leiden werd maandagochtend rond 01.30 uur aangehouden op verkeersplein Kooimeer. Agenten zagen de man rijden op het verkeersplein. Zij trokken het kenteken van het voertuig na. De auto bleek gestolen te zijn. Het voertuig werd klem gereden en de bestuurder werd aangehouden voor heling. Hij bleek een portemonnee bij zich te hebben die weggenomen was bij een woninginbraak. Er wordt onderzoek gedaan naar betrokkenheid van de verdachte bij meerdere woninginbraken.

Rijden onder invloed van drugs

Hoorn, zondag 14 maart

Een 32-jarige automobilist uit Amsterdam raakte zondagavond rond 21.30 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij werd op het Keern aangehouden omdat agenten hem wilden controleren op grond van de Wegenverkeerswet. Eén van de agenten rook dat er een sterke wietlucht uit de auto kwam. De bestuurder had erg grote pupillen en had bloeddoorlopen ogen. Op het politiebureau werd een bloedproef van hem afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd op grond van het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Fietsster gewond bij aanrijding

Oosterblokker, zondag 14 maart

Een 16-jarige fietsster uit Zwaag raakte zondagmiddag rond 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Zittend. De fietsster kwam van de Binnenwijzen, uit de richting van Westwoud. Zij wilde haar weg vervolgen over het rood gekleurde fietsgedeelte. Een 79-jarige automobilist uit Hoorn kwam uit de richting van Oosterblokker. Hij gaf haar geen voorrang. Hij reed tegen de fietsster aan, waardoor deze ten val kwam. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek kneuzingen en een hersenschudding te hebben. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Ruiten vernield

Enkhuizen, zondag 14 maart

Twee 13-jarige jongens uit Enkhuizen werden zondagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Raamstraat. Een getuige had de twee jongens aangetroffen op het dak van de fietsenstalling van de peuterspeelzaal en constateerde dat er twee ramen van de peuterspeelzaal vernield waren. De getuige hield de twee jongens aan en belde de politie. Deze nam de twee jongens over van de man en bracht hen over naar het politiebureau.

Agressieve cafébezoekers

Hoorn, zondag 14 maart

Een 57-jarige man en een 47-jarige man, beide afkomstig uit Hoorn, werden zondagavond rond 23-30 uur aangehouden op het Kerkplein. De twee waren een café uitgezet omdat zij vervelend waren. Zij kwamen echter later verhaal halen en schopten de barkruk waarop de eigenaar zat onder hem vandaan. Deze kreeg nog enkele trappen van de mannen. Hierna verlieten de twee het café en gingen naar een andere horecagelegenheid, waar één van hen een bezoeker te lijf wilde gaan met een barkruk. Op dit moment kwam de politie binnen. Deze hield de twee mannen aan voor openlijke geweldpleging.

Aangehouden voor fietsdiefstal

Bovenkarspel, zondag 14 maart

Een 23-jarige man uit Udenhout en een 14-jarig meisje uit Grootebroek werden zondagmiddag rond 12.45 uur aangehouden voor fietsdiefstal. Een getuige had gezien dat de twee zich verdacht ophielden bij het NS-station. Zij waren bezig een slot van een fiets stuk te knippen. De getuige gaf het signalement door van de verdachten. Achter in de fietsenstalling bij het station werd een damesfiets aangetroffen. Het stukgeknipte slot hing op de plek waar de fiets oorspronkelijk stond. De verdachten bleken op het perron te staan. Zij werden aangehouden. In de jaszak van de man werd tijdens de insluitingfouillering een kniptang aangetroffen. Deze werd in beslag genomen.