Dienstenbond CNV

Nieuws

15 maart 2010

Teleurstellend eindbod cao FloraHolland

Vrijdagavond 12 maart heeft FloraHolland een teleurstellend eindbod gedaan voor de nieuwe cao. FloraHolland geeft daarmee aan niet verder met CNV Dienstenbond te willen onderhandelen. CNV Dienstenbond is hier erg ongelukkig mee omdat net als vorig jaar het niet lukt om via normale onderhandelingen een goed resultaat te behalen. De wensen van medewerkers bij FloraHolland wijken sterk af van de plannen van de directie. Maar de directie sluit haar ogen voor de wensen van medewerkers door nu een eindbod te doen.

CNV Dienstenbond heeft vanaf het begin aangegeven geen verslechteringen van de cao te accepteren. Daarin zijn wij volhardend geweest. Wij hebben ingezet op rust op de werkvloer door geen grootscheepse wijzigingen door te voeren in de cao. Maar de directie heeft dit signaal vanaf het begin ter zijde gelegd.

In het eindbod van de directie zijn een aantal grote verslechteringen van tafel:


- de harmonisatie van de overwerkregeling (incl. toeslagen)


- afschaffing van ATV.

Andere verslechteringen zitten nog steeds in het eindbod, zoals:


- de invoering van flexibele roosters in Aalsmeer


- harmonisatie van de roostertoeslagen die al veel te laag zijn


- afschaffing van de APC


- later starten in Naaldwijk


- vervallen vuilwerktoeslag fustwasserij in Aalsmeer.

De directie heeft helaas het hele arbeidsvoorwaardenkeuzepakket (cafetariamodel) van tafel gehaald. Wel ligt er een gedegen pakket aan werkzekerheids- en scholingsafspraken.

De directie doet daarbij het volgende loonbod voor een cao van 15 maanden (1 januari 2010 tot en met 31 maart 2011):


- 0,75% per 1-1-10


- EUR125 bruto eenmalig op fulltime-basis per 1-7-10


- 0,25% per 1-1-11

CNV Dienstenbond gaat in de komende dagen het eindbod goed bestuderen samen met de kadergroep. Later zullen ledenvergaderingen plaatsvinden en krijgt u de tekst van het eindbod opgestuurd. Meer info daarover volgt nog.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.