Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers na zoekactie gepakt

Herwijnen, 15-03-2010 o Zondagnacht rond 05.20 uur meldde een alerte getuige dat er werd ingebroken bij een café aan de Achterweg in Herwijnen. De daders vluchtten tot in de uiterwaarden waar ze zijn aangehouden. Het betreft een 28-jarige man uit Oss en een 20-jarige man uit Berchem.

Op weg naar deze melding zagen politiemensen over de Nieuwsteeg een donkerkleurige auto hard wegrijden. Omdat dit direct in de buurt van de inbraakmelding was, reden de politiemensen achter de auto, die met gedoofde lichten reed, aan.

Gesnapt door nachtkijker

De vluchtende auto reed bij de Waaldijk de dijk af, door de afrastering het weiland in. Op afstand zagen de agenten meerdere personen uit de auto vluchten en te voet richting Vuren rennen. Hierop is gedurende langere tijd door de politie, met meerdere eenheden uit de omgeving, een zoekactie gehouden naar de vluchtende personen. Politiemensen uit Zuid Holland Zuid konden met hun nachtkijker 2 personen traceren in de uiterwaarden waar beide mannen zijn aangehouden.

Tijdens het onderzoek in de achtergelaten auto, werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Het stuurslot van de auto was ook verbroken. De verdachten worden op dit moment verhoord. (1)

Laatst gewijzigd 15-03-2010 14:15 | © Regio Gelderland-Zuid |