Gemeente Midden Delftland


Burgemeester geeft studenten les

De burgemeester van Midden-Delfland, de heer Arnoud Rodenburg, gaat leerlingen van de Lentiz opleiding MBO Animal een hoorcollege geven over vergunningen. Door zijn kennis te delen met de leerlingen verlaagt hij de drempel tussen jongeren en politiek.

Studenten van Lentiz MBO Animal organiseren verschillende (dieren-) activiteiten voor de leerlingen van basisschool De Schutse. Door het geven van een hoorcollege over vergunningen helpt de gemeente hen daarbij. Het blijkt dat er onder jongeren nog veel onduidelijkheid is over het aanvragen van vergunningen. Meer duidelijkheid zorgt er voor dat er een weg vrijgemaakt wordt voor de jongeren van nu en voor de evenementen van de toekomst.

Activiteiten in meivakantie
De (dieren- ) activiteiten vinden rond de meivakantie plaats en zijn bedoeld voor alle kinderen van de basisschool. Joost van den Berg, directeur basisschool De Schutse, is erg te spreken over de samenwerking. âOp deze manier vindt er op een natuurlijke manier kruisbestuiving plaats. Kinderen leren van studenten hoe ze met dieren om kunnen gaan en de studenten leren hoe je dit duidelijk maakt aan kinderen. Dat de gemeente daar een rol in neemt, is natuurlijk fantastischâ.

Meer informatie
Studenten van Lentiz MBO Animal leren tijdens het vak Periodieke Evenementen hoe een dierenevenement van a tot z georganiseerd moet worden. Omdat het evenement in Maasland plaats vindt, is het gastcollege een mooie aanvulling op het huidige aanbod. Voor meer informatie over de opleiding Dierenverzorging kunt u terecht op www.lentiz.nl/mbo-animal