Politie Limburg-Zuid

Deur kantoor beschoten

Zaterdagavond rond 22:30 uur werd een 55-jarige man uit Heerlen opgeschrikt door schoten in de omgeving van zijn kantoor aan de Bruinkoolweg in Heerlen.

De man zat nog laat in zijn kantoor -dat in natuurgebied Blankevoort ligt- toen hij buiten geluiden hoorde. Hij zag aan de overkant van de vijver - vlak bij de spoordijk - een paar jongeren bij een kampvuur zitten en vroeg hen wat ze daar moesten. Even erna hoorde hij drie harde knallen, en vermoedde hij dat er geschoten was. Hij alarmeerde de politie die het natuurgebied in de omgeving onderzocht. Op dat moment werden in het donker geen sporen gevonden. De volgende dag vond de man een patroon in de omgeving en een inslag in de deur van het kantoor. Hierop is onderzoek ingesteld door de politie. In de deur van het kantoor bleken twee inslagen te zitten.

De politie is op zoek naar getuigen, met name naar de mensen die bij het kampvuur zaten. Zat u zaterdagavond bij genoemd kampvuur , weet u wie er zaten of heeft u andere informatie over dit schietincident dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

15-03-2010, Heerlen