Politie Hollands Midden

Noordwijk - Verdachte van mishandeling van agent aangehouden

Noordwijk, 15-03-2010 o De politie heeft zondag 14 maart om 02.45 uur een 25-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent. De agent wilde op de Grent zijn politiehond in de achterbak van zijn auto plaatsen en vroeg een man die naast de achterklep stond afstand te houden.

De man bleef staan en reageerde niet waarop de agent hem een kleine duw gaf met de wapenstok. Een andere man, de verdachte, liep hierop gelijk dreigend en snel op de agent af waardoor deze een stap achteruit deed. Ondanks dat de agent wees op de aanwezige politiehond bleef de man inlopen op de agent. De man sloeg de agent in het gezicht en bleef agressief ondanks waarschuwingen. De hond beet uiteindelijk de man in zijn been waardoor deze om zich heen begon te slaan. De man trok de agent naar de vloer waardoor de agent hard viel. Na een klap van de agent liet de man los waarna andere agenten hem konden aanhouden.

Geweld tegen politie Geweld en agressie tegen de politie worden niet getolereerd. Politieambtenaren van het korps Hollands Midden zullen daarom altijd aangifte doen. Het Openbaar Ministerie zal vervolgens strafrechtelijk vervolgen. Bovendien gaan verzekeraars schade, die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, zo dit mogelijk is, verhalen op de daders.