Gemeente Hoorn

Sportdraagmedaille voor de heer E. van Acker

Op zaterdag 13 maart ontving de heer E. (Ed) van Acker een sportdraagmedaille van de gemeente Hoorn uit handen van wethouder Jack van Es. De heer Van Acker nam die ochtend afscheid als coördinator van het jeugdschaatsen bij IJsclub Hoorn.

De heer Van Acker betekent veel voor de schaatssport in Hoorn. De sportdraagmedaille heeft de inscriptie Ed: Enthousiast, Daadkrachtig, Betrokken en Gedreven! Zaterdagavond nam hij tijdens de diploma-uitreiking van het jeugdschaatsen afscheid als jeugdcoördinator van de IJsclub Hoorn. Op zaterdag 1 mei neemt de heer Van Acker officieel afscheid. Dan is het schaatsseizoen 2009/2010 afgelopen.

Werkzaamheden
Heroprichting IJsclub Hoorn
In 1997 stond de heer Van Acker aan de basis van de (her)oprichting van IJsclub Hoorn. Hij is hier nu nog actief als jeugdcoördinator.

Jeugdcommissie Alkmaar
In 1997 begon de heer Van Acker bij de jeugdcommissie in Alkmaar. In het schaatsseizoen van 1997/1998 begeleidde hij de eerste lichting Hoornse jeugdschaatsers op ijsbaan De Meent. Dit heeft hij tien seizoenen lang tot 2006 gedaan, toen in Hoorn een kunstijsbaan kwam.

Kunstijsbaan De Westfries
In 2006 werd kunstijsbaan De Westfries in Hoorn geopend en trad de heer Van Acker toe tot de baancommissie. Vanaf 2006 coördineert hij de jeugdschaatsers op De Westfries. De heer Van Acker heeft het jeugdschaatsen gemaakt tot wat het is in Hoorn. Hij is verantwoordelijk voor een groot deel van het draaiboek, de baanindeling en de Westfriesland Tocht. Laatste wijziging van deze pagina: 15 maart 2010