Gemeente Hoorn

Zilveren legpenning voor de heer H. Nijhuis

Op zondag 14 maart ontving de heer H. (Hans) Nijhuis een zilveren legpenning van de gemeente Hoorn uit handen van burgemeester Onno van Veldhuizen. De heer Nijhuis nam die dag afscheid als voorzitter van het Comité Vrienden van de Hartstichting Hoorn, Blokker en Zwaag. Op 23 april stopt hij ook als voorzitter van de EHBO-vereniging Sint Jan Hoorn.

Hans Nijhuis en Onno van Veldhuizen, foto Henk de Weerd

Comité Vrienden van de Hartstichting Hoorn, Blokker en Zwaag Voor beide organisaties is de heer Nijhuis vele jaren actief geweest. Hij is 45 jaar voorzitter van het Comité Vrienden van de Hartstichting Hoorn, Blokker en Zwaag. In 1965 heeft de heer Nijhuis een collecte voor de Nederlandse Hartstichting opgezet in Hoorn en omstreken. De collecte begon met enkele collectebussen en is inmiddels uitgegroeid tot 550 collectebussen. Om deze collecte elk jaar mogelijk te maken heeft de heer Nijhuis veel inspanning geleverd. Naast de werkzaamheden voor het Comité van Hoorn, Blokker en Zwaag heeft de heer Nijhuis zich ook op regionaal niveau ingezet.

EHBO-vereniging
Op 23 april neemt de heer Nijhuis ook afscheid als voorzitter van de EHBO-vereniging Sint Jan Hoorn. De heer Nijhuis is ruim 43 jaar lid van deze vereniging, waarvan het grootste gedeelte als voorzitter. Hij voert ook taken uit als hulpverlener en leidt hulpverleners tijdens evenementen, zoals de stadsfeesten en Rondje Hoorn. Onlangs heeft hij er voor gezorgd dat er tegen gereduceerd tarief EHBO-cursussen kunnen worden gegeven aan vrijwilligersorganisaties. De heer Nijhuis blijft na 23 april actief als adviseur voor de EHBO-vereniging.

Hartstichtingbeurs
De heer Nijhuis ontving vanwege zijn jarenlange betrokkenheid met beide organisaties een zilveren legpenning van de gemeente Hoorn met de inscriptie: Hulpvaardig, bewogen, sociaal en onvermoeibaar. De legpenning wordt uitgereikt tijdens de Hartstichtingbeurs. Deze beurs is voor het afscheid van de heer Nijhuis georganiseerd door het Comité Vrienden van de Hartstichting Hoorn, Blokker en Zwaag.

Laatste wijziging van deze pagina: 15 maart 2010