Gemeente Hoorn

Burgemeester schrijft vondeling in bij burgerlijke stand

Op maandag 15 maart heeft burgemeester Onno van Veldhuizen een vondeling ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente Hoorn. De pasgeboren baby werd donderdag 11 maart bij een huisartsenpraktijk in Hoorn gevonden. Het jongetje heeft de roepnaam Daniël gekregen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen:Ik voel het als een grote verantwoordelijkheid om dit jongetje mooie passende namen te geven. In een persoonlijke brief aan hem voor later leg ik hem uit hoe ik tot zijn namen ben gekomen. Tenslotte moet het mij van het hart hoeveel mensen hebben aangegeven zonder meer voor Daniël te willen zorgen. Dat vind ik heel mooi, dit kleine jongetje is bij ons meer dan welkom.

De definitieve voor- en achternaam worden vastgesteld bij Koninklijk Besluit. Wijziging van deze naam is mogelijk, bijvoorbeeld als de ouders gevonden worden of bij eventuele adoptie van het kind.

Daniël werd donderdag 11 maart 2010 rond 16.30 uur gevonden bij een huisartsenpraktijk aan de Dubloen in Hoorn. De baby is in goede gezondheid. De politie is op zoek naar de moeder. De politie houdt rekening met een wanhoopsdaad van de moeder of van mensen uit haar omgeving en is een onderzoek gestart.

Tips voor politie
Mocht u tips hebben over wie de moeder van de baby kan zijn, belt u dan met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Verder informatie
Verdere informatie over de opvang en het welzijn van Daniël wordt verstrekt door de Raad voor de Kinderbescherming: 030-8882400. Laatste wijziging van deze pagina: 15 maart 2010