Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Verdachten van inbraken langer vast

Schoonhoven, 15-03-2010 o De politie heeft woensdag 24 februari een 41-jarige man uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van het plegen van (poging) inbraken in bedrijven en diefstal van een fiets.

De verdachte is vrijdag 26 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris te Den Haag. De man is voor 14 dagen in bewaring gesteld en intussen heeft de Rechtbank de gevangenhouding van de verdachte voor 90 dagen bevolen. Tevens bleek de verdachte nog een vonnis te hebben van 21 dagen die hij nog moet uitzitten.

De politie heeft onderzoek gedaan naar een diefstal van kratten bier uit de loods van een supermarkt aan de Bergambachterstraat op zaterdag 26 december. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe een man de kratten uit de loods haalt. Agenten herkenden de man, de verdachte, waarna hij na verder onderzoek werd aangehouden.

Ook wordt de man verdacht van diefstal van een fiets vanaf het terrein bij de supermarkt op vrijdag 11 december. Tijdens het onderzoek werden op het verblijfadres van de verdachte goederen aangetroffen (zoals computers en geluidsapparatuur) die van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid daarin.

--- Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met het openbaar ministerie ---