Politie Hollands Midden

Alphen - Aangifte van poging zware mishandeling

Alphen aan den Rijn, 15-03-2010 o Vijf agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging, waarvan één ook aangifte deed van poging zware mishandeling tegen een 40-jarige man uit Dordrecht.

Zondag 14 maart, even na 05.00 uur, werd er een melding gedaan van mogelijk huiselijk geweld in een woning aan de Rembrandtlaan tussen een man en een vrouw. De agenten werden niet binnengelaten en de verbale agressie richtte zich vervolgens tegen de agenten. Omdat er geen sporen van geweld waren zijn besloten de agenten te vertrekken. Korte daarna werd er opnieuw een melding gedaan. Dit keer van bedreiging door de man aan het adres van de buren. Vanwege het verloop van de eerste melding zijn agenten ter plaatse gegaan en wilden de man aanhouden voor de bedreiging. De man verzette zich hevig waarop er een worsteling ontstond met agenten. De man zag kans richting de balkondeuren te lopen terwijl de agenten hem vasthielden. De man bleef doorduwen waardoor de balkondeuren naar buiten opensprongen. Door de worsteling kwam de man met de agenten op het balkon terecht.

De man kon daar ondanks zijn hevige verzet worden aangehouden. Terwijl de man naar het bureau werd overgebracht vertelde hij dat hij de agenten over het balkonhek wilde gooien. De vrouw die in de woning aanwezig was werd ook aangehouden voor beletten en belemmeren van de aanhouding.

Geweld tegen politie Geweld en agressie tegen de politie worden niet getolereerd. Politieambtenaren van het korps Hollands Midden zullen daarom altijd aangifte doen. Het Openbaar Ministerie zal vervolgens strafrechtelijk vervolgen. Bovendien gaan verzekeraars schade, die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, zo dit mogelijk is, verhalen op de daders.