Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Kwakoe Zomerfestival ook in 2010 organisator festival
---

Stichting Kwakoe Zomerfestival ook in 2010 organisator festival

15 maart 2010

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet van Amsterdam Zuidoost heeft dinsdag 9 maart jl. aan de stichting Kwakoe Zomerfestival laten weten dat de vergunningaanvraag van deze organisator in behandeling wordt genomen. Deze stichting zal vanaf 3 juli a.s. gedurende zes achtereenvolgende weekenden het Zomerfestival 2010 (voorheen Kwakoe festival) organiseren in het Bijlmerpark. Ook vorig jaar organiseerde deze stichting het Zomerfestival.

Het stadsdeel heeft voor 1 januari 2010 drie aanvragen ontvangen van organisaties die het Zomerfestival 2010 willen organiseren. Aangezien slechts één vergunning kan worden verleend, moest een selectieprocedure worden opgestart. In 2008 zijn in samenwerking met burgemeester Cohen regels opgesteld om een evenementorganisatie te selecteren. De stichting Kwakoe Zomerfestival kwam als meest geschikte organisator door deze procedure.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Met de selectie van de stichting Kwakoe Zomerfestival hebben we net als vorig jaar weer de eerste stap gezet in de aanloop naar de 35ste editie van het meest multiculturele festival van Nederland. De komende weken zullen we hard werken om met de organisatie goede afspraken te maken."

Intensief overleg
In de periode tot aan de start van het festival zal intensief overleg plaatsvinden met de festivalorganisatie, politie, brandweer en andere instanties om een veilig en ordelijk verloop van het festival te garanderen. Net als voorgaande jaren worden de afspraken ook besproken in een klankbordgroep met bewoners.

Voornemen tot weigering
De overige twee aanvragers van de vergunning voor het jaarlijkse festival hebben een `voornemen tot weigering' ontvangen. Binnen twee weken kunnen deze organisatoren nog bedenkingen tegen deze beslissing aan het stadsdeel doorgeven. Het stadsdeel zal deze zienswijzen in behandeling nemen en daarna een definitief besluit nemen.

Sinds 1975
Het Zomerfestival vindt sinds 1975 jaarlijks in Zuidoost plaats. Tijdens de zes weekeinden vindt rond het voetbaltoernooi een gevarieerd cultureel programma plaats in de verschillende tenten. Ook zijn er tientallen kraampjes waar de ruim 300.000 bezoekers exotische gerechten en andere bijzondere spullen kunnen kopen.

Zie ook: veelgestelde vragen aanvraagprocedure zomerfestival 2010

Bijlage

Veelgestelde vragen Zomerfestival 2010

---