Inschrijving Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen ver boven verwachting

15/03/2010 16:12

Neprom

Persbericht

Voorburg, 15 maart 2010

Inschrijving Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen ver boven verwachting

Met 126 inschrijvingen voor deelname aan de Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen zijn de verwachtingen ver overtroffen. Consumentgericht ontwikkelen en ontwerpen blijkt een actueel onderwerp.

De Ideeënprijsvraag werd begin dit jaar uitgeschreven om ontwerpers en projectontwikkelaars uit te dagen om tot nieuwe visies te komen voor het verleiden van woonconsumenten. De vraag aan de deelnemers is hoe zij denken zo goed mogelijk tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van woonconsumenten. Op de huidige woningmarkt ligt de macht nu definitief bij de consument. Ontwerpers en ontwikkelaars zoeken naar antwoorden op die situatie en met de Ideeënprijsvraag dagen de uitschrijvers de professionals op de woningmarkt uit tot antwoorden.

Zowel gerenommeerde als nieuwe partijen zijn goed vertegenwoordigd bij de inschrijvers. Dat is bemoedigend. De NEPROM, BNA en Nederland wordt anders publiceren na de uitreiking de inzendingen. De deelnemers hebben tot 30 april de tijd om hun inzendingen in te dienen. Op woensdag 30 juni wordt de uitslag bekend gemaakt.

De jury voor de Ideeënprijsvraag bestaat uit Mirjam van 't Veld (voorzitter, burgemeester Maarssen), Marlies Rohmer (architect, Atelier Marlies Rohmer), Carel de Reus (voormalig directeur Synchroon B.V., oud-voorzitter NEPROM), Anco Schut (Stedenbouwkundige gemeente Utrecht), Ger Hukker (voorzitter NVM), Joris van Casteren (schrijver & journalist) en Monique Wiemeyer (Hoofdredactrice VT Wonen). Het prijzengeld bedraagt Euro 25.000,-.

Terras voortzetten

Nu de inschrijvingstermijn is verstreken verliest het Zo Wil Ik Wonen Terras, de eerste datingsite voor ontwerpers en ontwikkelaars, ook zijn oorspronkelijke functie. De uitschrijvers hebben de intentie om het Zo Wil Ik Wonen Terras in stand te houden en gaan op zoek naar een goede invulling.

Veel animo voor actie

In het kader van Nederland wordt anders deed Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol vorige week een oproep aan jonge, werkzoekende ontwerpers om zich in te schrijven voor de tweede ronde van de Onderzoekslabs. De eerste ronde van deze Onderzoekslabs kon ook al rekenen op grote animo. De tweede ronde gaat 7 april van start en biedt plaats aan 85 deelnemers in zeven Labs. De resultaten van de eerste ronde van de Onderzoekslabs zijn terug te vinden op www.nederlandwordtanders.nl.

http://www.zowilikwonen.nl

http://www.neprom.nl