Project Gemeente Westland


Scholieren ruimen zwerfvuil op

Publicatiedatum: 15-03-2010

Van 15 tot en met 18 maart 2010 ruimen de leerlingen van 14 Westlandse scholen het zwerfafval rondom hun school op. Dit gebeurt in het kader van de Landelijke Opschoonweek. Daarnaast doen ze ook mee aan de zwerfafvalopruimwedstrijd.
De klas die aan het einde van de week het meeste afval heeft ingezameld zal op vrijdagmorgen 19 maart door wethouder Weverling (beheer openbare ruimte) in het zonnetje worden gezet.

Doel van de actie is de omgeving rond de school te ontdoen van zwerfvuil en jongeren bewust om te laten gaan met zwerfafval en milieu. De gemeente ondersteunt de leerlingen door het beschikbaar stellen van veiligheidshesjes, papierprikkers, vuilniszakken en andere benodigdheden. Ook ontvangen de leerlingen een diploma van deelname.

Samen bereik je meer
Veel gemeenten, bedrijven en andere organisaties organiseren in het voorjaar opschoon- of schoonmaakacties. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter. De Landelijke Opschoonweek laat zien dat door het hele land tegelijk wordt gewerkt aan een schone leefomgeving. Op die manier ontstaat een positiever gevoel over de openbare ruimte.