Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-03-2010

Bredase automobilist raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

BREDA: De politie heeft zondagavond een 46-jarige automobilist uit Breda aangehouden wegens dronken rijden. Dat gebeurde op de
Etnastraat. Agenten kwamen rond 21.30 uur ter plaatse, na een melding van een automobilist dat een andere bestuurder op de kruising
Academiesingel-Belcrumweg tegen zijn auto was gereden. Dat had lichte schade tot gevolg, maar de melder vermoedde dat er alcohol in het spel was. Dat bleek een juist vermoeden, want de Bredanaar blies 625 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Automobilisten negeren massaal 'rood kruis' op A58 na verkeersongeval

BAVEL: De politie heeft zondagmiddag rond 14.30 uur achttien
automobilisten bekeurd, omdat zij op de A58 een 'rood kruis' negeerde. Door een verkeersongeval bij Gilze met diverse auto's waren de rijbanen langdurig afgesloten door Rijkswaterstaat. Om dat zichtbaar te maken, werd de weg 'afgekruist' door de matrixborden op de snelweg te voorzien van een rood kruis. Dat werd door veel automobilisten genegeerd. Agenten vingen de overtreders op bij de afslag Bavel. Behalve de eerdergenoemde achttien bestuurders ging ook nog één automobilist op de bon, omdat hij onnodig over de vluchtstrook reed.

Politie arresteert Roemeen wegens bedreiging en vernieling

WERNHOUT: Een 22-jarige Roemeen is zondagavond kort voor 22.00 uur gearresteerd wegens bedreiging en vernieling. De man zou eerder op de avond diverse familieleden met de dood hebben bedreigd in een chalet op een park aan de Kleine Heistraat. Ook vernielde hij twee ramen in de woning. De Roemeen, die stevig onder invloed van alcohol was, verblijft tijdelijk bij zijn familie op het park. Hij kreeg ruzie met zijn neef over tv-kijken. De verdachte werd ingesloten op het bureau.

Politie bekeurt elf snelheidsovertreders op de Heerbaan

BREDA: De politie heeft maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Heerbaan. Tussen 07.30 en 08.30 uur werden elf bestuurders bekeurd, zij reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.
Ook werden vier bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van de gordel. Op de Heerbaan wordt regelmatig hard gereden, ook gebeurde er vorige week een dodelijk ongeval.

Politie onderzoekt overval op Bredanaar in zijn woning

BREDA: Een 28-jarige Bredanaar is zondagavond rond 21.00 uur
overvallen in zijn woning aan de Johanna Ufkesstraat. Twee onbekende mannen klopten op de deur en toen de Bredanaar open deed, werd hij met een vuurwapen bedreigd. De overvallers eisten geld. De man en zijn vriendin werden het toilet in gedwongen en toen de bewoner snel de deur van het toilet op slot draaide, vluchtten de twee mannen. Ze hebben zover bekend niets meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding drie vermeende skimmers berust op misverstand

BREDA: De aanhouding van drie mannen vorige week woensdag op
verdenking van skimmen, berust op een misverstand. Een getuige meldde dat drie mannen rond 10.30 een tijdlang met diverse bankpasjes en een fotocamera aan het rommelen waren bij een pinautomaat op de Donk. Even later werden de drie mannen in een auto van een van hen aangehouden op de Concordiastraat. Het ging om een 37-jarige Bredanaar en twee mannen (27 en 28 jaar) uit Duitsland. Uit daaropvolgend onderzoek van de politie bleek uiteindelijk dat een van de mannen met toestemming met bankpasjes van een overleden familielid wilde pinnen. In de beleving van de getuige die de politie belde, duurde het erg lang en gedroegen de mannen zich bovendien verdacht. Nadat het politieonderzoek afgerond was, werden de drie mannen woensdagavond rond 19.15 uur in vrijheid gesteld. De zaak wordt geseponeerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 15-03-2010 16:36 | © Regio Midden en West Brabant |