Gemeente Bergambacht


Meldpunt Woonomgeving actief op de Welzijnsmarkt

---

Bergambacht, 15 maart 2010

Op 16 januari jl. organiseerde de gemeente samen met een aantal ondernemers en instellingen een Welzijnsmarkt in Zalencomplex De Waard. Zon 700 bezoekers bezochten de stands en deden mee met de verschillende activiteiten.

Ook rond het Meldpunt Woonomgeving werden activiteiten georganiseerd. Dit gemeentelijk meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar voor klachten over bijvoorbeeld defecte straatverlichting, overlopende riolen, verzakte stoeptegels, overhangende takken, niet geleegde afvalcontainers of omgewaaide bomen.

In groepjes konden kinderen, onder leiding van een ambtenaar, in de omgeving van De Waard op zoek naar mogelijke klachten. Hier kwamen 12 meldingen uit waarvan er 6 over zwerfvuil gingen. Op basis van deze meldingen is het zwerfvuil verwijderd.

Ook waren er meldingen over hondenpoep op de stoep en bij de skatebaan. Dit is natuurlijk heel vervelend en we roepen de baasjes van de honden op om zelf de poep op te ruimen.

Twee meldingen over het straatwerk konden in verband met de kou nog niet worden opgelost maar worden op korte termijn afgehandeld. Meldingen over een scheve paal en een kapot bord zijn inmiddels opgepakt en worden uitgevoerd.

Het was leuk om met kinderen, toch de meest intensieve gebruikers van onze stoepen en plantsoenen, te kijken wat we kunnen verbeteren. Want ondanks dat straten en plantsoenen geregeld worden schoongemaakt, moeten we zelf geen vuil op straat gooien en ook al is het vuil niet van ons ons eigen stoepje schoonhouden.

Voor meer informatie over het Meldpunt Woonomgeving kunt u kijken op op de homepage onder de rode button.

meldpunt woonomgeving meldpunt woonomgeving

meldpunt woonomgeving meldpunt woonomgeving


---