TROS

Op 15 maart in Radar: scareware, Aegon en traprenovatie

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 15 maart
Nederland 1 - 20.30 uur

RADAR OVER SCAREWARE, AEGON EN TRAPRENOVATIE

Scareware
Dat de computer een doelwit is van virussen, trojaanse paarden en spyware is bekend. Maar kwaadwillende hackers vinden steeds nieuwe manieren om de pc te infecteren of persoonlijke gegevens van gebruikers te achterhalen. Vermomd als een software-update, installeert de argeloze pc-gebruiker steeds vaker zonder het weten de schadelijke software zelf. RADAR legt maandag 15 maart meer uit over scareware; hoe je het herkent en hoe je het kan vermijden.

Aegon
Het Budgetfonds B van Aegon werd in de jaren '70 populair doordat je maandelijks kon sparen voor een appeltje voor de dorst. Nu, 30 jaar later, loopt de polis ten einde en blijkt het voor een aantal mensen zeer negatief uit te pakken. Als je tussentijds geld hebt opgenomen, blijkt Aegon namelijk een wel zeer forse rente te hebben gerekend.

Upstairs traprenovatie
Een oude versleten trap kan in één dag worden omgetoverd in een gloednieuw prachtig exemplaar. Het bedrijf Upstairs uit Valkenswaard maakt volop reclame voor dergelijke traprenovaties. In de verkooppraatjes worden de klanten behoorlijk onder druk gezet om hun handtekening te zetten. Maar hoe zit het dan met de colportagewet en zijn die trappen altijd wel van de hoogwaardige kwaliteit die beloofd wordt? RADAR zoekt het uit.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.trosradar.nl