Maussen PR

"eHealth Week 2010" stelt convergentie van eHealth centraal Barcelona: 15-18 maart, 2010

BRUSSEL, 5 oktober 2009 ­ Het ministeriële evenement High Level eHealth Conference en de World of Health IT Conference & Exhibition vinden voor het eerst in dezelfde week plaats in een gezamenlijk initiatief dat "eHealth Week 2010" heet: het meest prestigieuze evenement in de Europese eHealth-sector van het jaar.

Convention center CCIB in Barcelona opent van 15 tot 18 maart 2010 haar deuren voor alle stakeholders in de Europese gezondheidszorg. De week begint op15 maart met de prestigieuze High Level eHealth Conference. Dit EU evenement wordt georganiseerd door de huidige EU Voorzitter Spanje, de Europese Commissie, de overheid van Catalonië en de Stichting TicSalut. Deze besloten ministeriële conferentie wordt voor de 8e keer georganiseerd en is een mijlpaal in het proces van de EU lidstaten om samen te werken om een verdere ontwikkeling van effectieve eHealth applicaties mogelijk te maken. Tegelijk met de High Level eHealth Conference vindt van 16-18 maart ook de vierde editie plaats van de World of Health IT Conference & Exhibition (WoHIT). Deze conferentie biedt een aansprekend programma dat veranderingen in de gezondheidszorg door eHealth centraal heeft staan.

Van 16-18 maart zijn er 5 parallelle sessies (twee voor de eHealth conference, drie voor de WoHIT), plenaire sessies met topmensen uit de Europese eHealth wereld, verscheidene netwerkmogelijkheden en satellite events door key stakeholders. Naast de conferentie zullen zich op de beursvloer verschillende landen en meer dan 60 vooraanstaande industrieproviders presenteren. De exhibitie zal ook een uitgebreide interoperabiliteit showcase bieden en een locatie waar bedrijven oplossingen aandragen en producten lanceren.

Het gezamenlijke evenement slaat een brug tussen de twee werelden die eHealth probeert samen te brengen: die van beleidsmakers aan de ene kant en van eHealthgebruikers- en promotors aan de andere kant. Topmensen zullen de inhoud van
de Europese eHealth agenda bespreken, waarmee ze aandacht zullen genereren van

regionale en mondiale media.

Voorafgaand aan de conferentie zullen online networking tools het de deelnemers mogelijk maken om interactief deel te nemen aan de conferentie door vragen te stellen aan paneldeelnemers, overleggen te plannen, te netwerken met andere deelnemers en toegang te krijgen tot een online gids met eHealth solution providers.

Gérard Comyn, afdelingshoofd bij de Europese Commissie, de ICT for Health/ Information Society en Directeur-Generaal van Media: "We zetten hier de resultaten van het Zweedse presidentschap voort. De Barcelona High Level eHealth Conference zal het beginpunt zijn van een serie van nieuwe acties om eHealth te positioneren."

De WoHIT heeft in de laatste vier jaar een stabiele groei van afgevaardigden laten zien. Met de introductie van een nieuw format van confereren en een stijging van het aantal hooggeplaatste aanwezigen, verwacht men dat het aantal participanten in 2010 zal verdubbelen. Belangrijke aanwezigen zullen ondermeer zijn: CIO's van ziekenhuizen, IT providers, healthcare practitioners, beleidsmakers bij de overheid, eindgebruikers en academici.

Jeremy Bonfini, Senior Vice President, Global Services bij HIMSS: "Op dit moment worden er door overheden en zorgverstrekkers enorme investeringen gedaan op het gebied van eHealth. WoHIT 2010 zal alle stakeholders van de nodige kennis voorzien over de praktische voordelen van eHealth in het continuüm van de zorg.

Programma
Het programma van de conferentie richt zich op de volgende hoofdthema's:
- eHealth voor het leveren van duurzame gezondheidszorg
- eHealht: oplossen van mondiale uitdagingen door middel van lokale acties
- eHealth werkt: hier is het bewijs

- eHealth markt: huidig en vooruitzichten

- eHealth gebruikersplatform
Praktische informatie

Voor meer informatie over eHealth 2010 en inschrijving: www.eHealthweek2010.org en www.worldofhealthit.org
Voor meer informatie over de voorgaande eHealth conferenties en verklaringen: http://ec.europa.eu/information_society/activities/health/policy/ehealth_conf/index_en. htm

Over de High Level eHealth Conference 2010:
De High Level eHealth Conference 2010 wordt georganiseerd door de huidige EU Voorzitter Spanje, de Europese Commissie, in samenwerking met de overheid van Catalonië en de Stichting TicSalut. De conferentie is een ministerieel evenement, dat sinds 2003 een belangrijke rol speelt in de ICT voor de gezondheidszorg. Het thema van de 8e editie van de conferentie ­ "eHealth voor levering van duurzame gezondheidszorg: oplossen van mondiale uitdagingen door middel van lokale acties " ­ behandelt het perspectief van een snel vergrijzende Europese samenleving, waarin de stijgende levensverwachting en de consequente toename in de prevalentie van chronische ziekten wereldwijd serieuze uitdagingen met zich mee brengen in de duurzaamheid van de nationale zorgstelsels. De conferentie zal laten zien hoe en waarom eHealth het verschil kan maken in het aangaan van een globale uitdaging als dit. Bezoek www.ehealthweek2010.org voor meer informatie.

Over World of Health IT Conference & Exhibition:
De World of Health IT Conference & Exhibition is een toonaangevend platform voor e- Health in Europa. Doel van het evenement is om de belangrijkste stakeholders uit de Healthcare IT-gemeenschap met elkaar in contact te brengen, kennis met elkaar te delen, te netwerken en te leren over de laatste gezondheidszorg IT trends, uitdagingen en oplossingen. Het organisatorisch comité van de WoHIT bestaat uit afgevaardigden uit de EC (Europese Commissie), HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), EUROREC (European Institute for Health Records), COCIR (European Coordination Committee of the Radiological, Electromedical and Healthcare IT Industry), EHTEL (European Health Telematics Association) en EFMI (European Federation for Medical Informatics). Sinds haar oprichting in 2006 heeft WoHIT meer dan 5,000
aanwezigen en 180 exposanten uit meer dan 60 landen wereldwijd verwelkomd. Meer

informatie is beschikbaar op www.worldofhealthit.org.