Maussen PR

PERSINFORMATIE

Patiënten profiteren op de Interoperability Showcase tijdens eHealth Week 2010

Amsterdam, 2 maart 2010 - Tijdens de Interoperability Showcase op de World of Health IT-conferentie, die plaatsvindt in Barcelona van 15-18 maart, staan patiënten centraal. De Interoperability Showcase is een praktische, interactieve demonstratie over de kracht van interoperabiliteit tussen zorginformatiesystemen.

De events en activiteiten tijdens de showcase zullen gericht zijn op de aanzienlijke vooruitgang die in Europa is geboekt, ten aanzien van het overbrengen van de juiste informatie op het juiste moment voor de meest nauwkeurige patiëntenzorg. Dit heeft ervoor gezorgd dat zowel beleidsmakers van overheden alsook marktleiders hieraan deelnemen.

Ontwikkelaars van zorginformatiesystemen en -apparaten zullen tijdens de eHealth Week deelnemers uitnodigen om fictieve patiënten te worden. Daarbij wordt aan hen gevraagd om hun eigen gegevens van hun diagnose en behandeling tijdens de klinische weg te volgen, waarbij elke product een link wordt in een gecoördineerde keten van zorg.

Deze gecentreerde patiëntbenadering biedt WoHIT deelnemers een persoonlijke ervaring van een algemeen kader voor de interoperabiliteit van zorginformatiesystemen, ontwikkeld door Integrating the Healthcare Enterprise (IHE).

Dit jaar biedt de Interoperability Showcase in Barcelona ook doorlopend presentaties van het groeiende aantal succesverhalen van projecten in Europa, die uitgaan van op IHE gebaseerde Electronic Patient Records (EPR). Zorgverleners in heel Europa profiteren in toenemende mate op vereenvoudigde toegang tot de patiëntgerelateerde
informatie, die beschikbaar is op elk moment en vanaf elke locatie, ongeacht waar de

oorspronkelijke gegevens werden gegenereerd.

Een project uit de Italiaanse regio Veneto zal, met behulp van IHE profielen en structuren, demonstreren hoe een netwerk van met elkaar verbonden faciliteiten patiëntgerelateerde elektronische medische dossiers verzamelt, die van oudsher werden verspreid onder de primaire zorgcentra, ziekenhuizen en privépraktijken.

Een ander project uit Catalonië (Spanje), toont de voordelen van open source- development met behulp van IHE profielen. De Continua Health Alliance (een non-profit open industry coalitie dat een systeem van inter-operabele persoonlijke zorgoplossingen ontwikkelt) zal samen met IHE de voordelen presenteren van het creëren van een eco- systeem van technologieën door samenwerking in de patiëntenzorg.

De Interoperability Showcase vindt plaast van maandagmiddag 15 maart tot aan woensdagavond 17 maart. Een ruim opgezette beursgedeelte is gereserveerd voor de showcase.

De volgende partijen en IHE-leden nemen deel: 3M Engineering, Agfa, Alert, Costaisa, DBMotion, GEHC, Intersystems, ITH-iCoserve, Microsoft, Philips en Fujifilm.


-Einde-

Media Registratie
Journalisten hebben van 16 tot 18 maart toegang tot alle sessies, de beursvloer en de Interoperability showcase. Vraag u gratis perskaart aan, door hier te klikken>> Een ministeriële persconferentie zal worden gehouden op 15 maart. Perskaarten zijn verplicht voor toegang. Een speciale persruimte is beschikbaar.

Over World of Health IT Conference & Exhibition:
De World of Health IT Conference & Exhibition is een toonaangevend platform voor e-Health in Europa. Doel van het evenement is om de belangrijkste stakeholders uit de Healthcare IT- gemeenschap met elkaar in contact te brengen, kennis met elkaar te delen, te netwerken en te
leren over de laatste gezondheidszorg IT trends, uitdagingen en oplossingen. Het organisatorisch

comité van de WoHIT bestaat uit afgevaardigden uit de EC (Europese Commissie), HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), EUROREC (European Institute for Health Records), COCIR (European Coordination Committee of the Radiological, Electromedical and Healthcare IT Industry), EHTEL (European Health Telematics Association) en EFMI (European Federation for Medical Informatics). Sinds haar oprichting in 2006 heeft WoHIT meer dan 5,000 aanwezigen en 180 exposanten uit meer dan 60 landen wereldwijd verwelkomd. Meer informatie is beschikbaar op www.worldofhealthit.org.

Over de High Level eHealth Conference 2010:
De High Level eHealth Conference 2010 wordt georganiseerd door de huidige EU Voorzitter Spanje, de Europese Commissie, in samenwerking met de overheid van Catalonië en de Stichting TicSalut. De conferentie is een ministerieel evenement, dat sinds 2003 een belangrijke rol speelt in de ICT voor de gezondheidszorg. Het thema van de 8e editie van de conferentie ­ "eHealth voor levering van duurzame gezondheidszorg: oplossen van mondiale uitdagingen door middel van lokale acties " ­ behandelt het perspectief van een snel vergrijzende Europese samenleving, waarin de stijgende levensverwachting en de consequente toename in de prevalentie van chronische ziekten wereldwijd serieuze uitdagingen met zich mee brengen in de duurzaamheid van de nationale zorgstelsels. De conferentie zal laten zien hoe en waarom eHealth het verschil kan maken in het aangaan van een globale uitdaging als dit. Bezoek www.ehealthweek2010.org voor meer informatie.

Over IHE:
Integratie van de ® Healthcare Enterprise (IHE, http://www.ihe.net) is een gezamenlijk initiatief van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en gezondheidsindustrie om de manier van informatie-uitwisseling van computersystemen in de zorg te verbeteren. Systemen ontwikkeld in overeenstemming met IHE communiceren beter met elkaar, zijn gemakkelijker te implementeren en stellen zorgverleners in staat om informatie beter te gebruiken.


Noot voor de redactie (