Ingezonden persbericht


Drachten, 3 maart 2010

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/agenda/lezingen

Drie dagen in Fries Congres Centrum Drachten
Revival Meetings met Mattheus van der Steen

Maandagavond 15 tot en met woensdagavond 17 maart spreekt de evangelist Mattheus van der Steen tijdens Revival Meetings in het Fries Congres Centrum, Oprijlaan 1 te Drachten. De bijeenkomsten zijn drie avonden om 19.30 uur en op dinsdag en woensdag ook 's ochtends om 10.00 uur, toegang gratis.

Het helpen van mensen in nood is geen vrijblijvende uitdaging. Dat is de boodschap van de oud maritiem officier Mattheus van de Steen. Hij wil mensen bewogenheid geven voor grote dagelijkse problemen van anderen. Mattheus van der Steen reisde al op 14-jarige leefdtijd als matroos over de wereldzeeën. Zes jaar later studeerde hij af als Maritiem Officier. Op een van zijn vele reizen met het schip de Anastasis van Mercy Ships kwam hij in Afrika waar hij werd getroffen door de nood van aidsbaby's en straatkinderen. Hij maakte een levensveranderde keuze en nam ontslag als Maritiem Officier om zich volledig in te kunnen zetten voor kwestbare groepen.

Oorlogsslachtoffers
Hij bezoekt veelvuldig arme en rampgebieden en is al in 52 landen geweest. Hij heeft een jaar in Afrika gewoond en anderhalf jaar direct na de oorlog in Kosovo. In 2001 is hij ambassadeur geworden voor Brazilie Zending, een stichting die zich inzet voor straatkinderen. Ook is hij nog steeds betrokken bij het werk onder oorlogsslachtoffers in Kosovo. In Nederland maakt hij deel uit van het Soul Survivor team en is betrokken bij verschillende plaatselijke gemeentes.

Eindtijd

Mattheus van der Steen heeft het verlangen om kansloze mensen een nieuwe kans te geven waarbij zijn drijfveren geloof, hoop en liefde zijn. Als evangelist is het zijn verlangen om vele volken en naties over Jezus te vertellen en dat te demonstreren met Gods kracht, wonderen en tekenen. Gepassioneerd voor en over Jezus spreekt hij over Gods hart voor de wezen en weduwen, de Johannes de Doper generatie, depressie en burnout, eindtijd, opwekking, wonderen en tekenen, vervult zijn met de Heilige Geest en de grote opdracht - het zendingsbevel.

Vrede
Mattheus van der Steen is oprichter en direkteur van TRIN, stichting Touch Reach and Impact the Nations te Ermelo. TRIN helpt arme kinderen en families in nood, oorlogsslachtoffers, vluchtelingen, lokale zendelingen, pastors en christenen wereldwijd. De hulp gaat uit naar alle mensen, ongeacht geloof, geslacht, of etnische afkomst. Doelstelling van TRIN is het brengen van herstel, liefde, kracht, vrede, voorziening en verzoening van Jezus Christus.

TRIN helpt mensen in nood, onder andere wezen, weduwen, straatkinderen & aids baby's. Daarnaast ondersteunen en bemoedigen de medewerkers locale en internationale organisaties met praktische en geestelijke hulp. Op dit moment heeft de stichting projecten lopen in Brazilië, India, Kenia, Kosovo, Nigeria, Uganda, Pakistan, Mexico en de Kaapverdische eilanden.

Teams

TRIN zendt verschillende teams uit die voorbede doen, de aanbidding leiden, kinderdiensten doen, bouwen, en verder bezoeken we lokale zendelingen, jeugdleiders en pastors,en organiseren we(inter)nationale seminars, mini-conferenties en campagnes en steunen waar het kan de wezen en weduwen door middel van praktische en geestelijke hulp. TRIN werkt vanuit een ondersteunende visie om de lokale bevolking te helpen, te bemoedigen en een radicale verandering te zien in het gebied waar ze wonen.

Tijdens en na de bijeenkomst is er persoonlijk gebed voor iedereen die Jezus nodig heeft voor vergeving, genezing, bevrijding, relaties, werk en financiën. Website www.trin.nl, www.geopendedeur.nl, mailadres info@geopendedeur.nl of telefoon 06-15020984 (Marianne van der Heide).

Locatie: Fries Congres Centrum Drachten, Oprijlaan 3, 9205 BZ Drachten, telefoon (0512) 330 254, fax (0512) 366 201, info@friescongrescentrum.nl, www.friescongrescentrum.nl. ()
Ingezonden persbericht