Maussen PR

PERSINFORMATIE

Nieuwe vice-voorzitter Neelie Kroes aanwezig bij
eHealth Week 2010

Amsterdam, 5 maart 2010 - Neelie Kroes, vice-voorzitter en EU-commissaris voor Digitale Agenda, en John Dalli, EU-commissaris voor Health and Consumer Policy, hebben hun aanwezigheid bij de eHealth Week 2010, van 15-18 maart in Barcelona, bevestigd.

eHealth Week 2010, de meest complete bijeenkomst van belanghebbenden uit de gezondheidszorg in Europa, wordt van 15-18 maart gehouden in het CCIB Convention Center in Barcelona. eHealth-week 2010 is een samenwerking tussen the European Commission's High Level eHealth Conference en the World of Health IT Conference and Exhibition.

De High Level eHealth Conference, die plaatsvindt op 15 maart, is de 8e editie van een besloten ministeriële conferentie. Het is tevens een mijlpaal in de ontwikkeling om, geïnitieerd door de EU-lidstaten, door samen te werken een bredere inzet van effectieve eHealth toepassingen te vergemakkelijken. Parallel aan de High Level Conference eHealth, biedt de vierde editie van de World of Health IT Conference & Exhibition (WoHIT) van 16-18 maart een aantrekkelijk programma en beursgedeelte, met het doel de transformatie in de gezondheidszorg via eHealth mogelijk te maken.

Programma
Het programma van de conferentie richt zich op de volgende hoofdthema's:
- eHealth voor het leveren van duurzame gezondheidszorg
- eHealht: oplossen van mondiale uitdagingen door middel van lokale acties
- eHealth werkt: hier is het bewijs

- eHealth markt: huidig en vooruitzichten

- eHealth gebruikersplatform
Voor meer informatie over het programma en de sprekers van eHealth-week 2010,

raadpleeg: www.worldofhealthit.org en www.ehealthweek2010.org

Volg het laatste nieuws over eHealth Week 2010 op twitter: http://twitter.com/WoHIT.


-Einde-

Media Registratie
Journalisten hebben van 16 tot 18 maart toegang tot alle sessies, de beursvloer en de Interoperability showcase. Vraag uw gratis perskaart aan, door hier te klikken. Een ministeriële persconferentie zal worden gehouden op 15 maart. Perskaarten zijn verplicht voor toegang. Een speciale persruimte is beschikbaar.

Over World of Health IT Conference & Exhibition:
De World of Health IT Conference & Exhibition is een toonaangevend platform voor e-Health in Europa. Doel van het evenement is om de belangrijkste stakeholders uit de Healthcare IT- gemeenschap met elkaar in contact te brengen, kennis met elkaar te delen, te netwerken en te leren over de laatste gezondheidszorg IT trends, uitdagingen en oplossingen. Het organisatorisch comité van de WoHIT bestaat uit afgevaardigden uit de EC (Europese Commissie), HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), EUROREC (European Institute for Health Records), COCIR (European Coordination Committee of the Radiological, Electromedical and Healthcare IT Industry), EHTEL (European Health Telematics Association) en EFMI (European Federation for Medical Informatics). Sinds haar oprichting in 2006 heeft WoHIT meer dan 5,000 aanwezigen en 180 exposanten uit meer dan 60 landen wereldwijd verwelkomd. Meer informatie is beschikbaar op www.worldofhealthit.org.

Over de High Level eHealth Conference 2010:
De High Level eHealth Conference 2010 wordt georganiseerd door de huidige EU Voorzitter Spanje, de Europese Commissie, in samenwerking met de overheid van Catalonië en de Stichting TicSalut. De conferentie is een ministerieel evenement, dat sinds 2003 een belangrijke rol speelt in de ICT voor de gezondheidszorg. Het thema van de 8e editie van de conferentie ­ "eHealth voor levering van duurzame gezondheidszorg: oplossen van mondiale uitdagingen door middel van lokale acties " ­ behandelt het perspectief van een snel vergrijzende Europese samenleving, waarin de stijgende levensverwachting en de consequente toename in de prevalentie van
chronische ziekten wereldwijd serieuze uitdagingen met zich mee brengen in de duurzaamheid

van de nationale zorgstelsels. De conferentie zal laten zien hoe en waarom eHealth het verschil kan maken in het aangaan van een globale uitdaging als dit. Bezoek www.ehealthweek2010.org voor meer informatie.


Noot voor de redactie (