Gemeente Delft

Delft schoont op in Week Nederland Schoon

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 maart organiseert de gemeente Delft schoonmaakacties voor en met inwoners in hun eigen buurt of omgeving. Hiermee sluit Delft aan bij de achtste landelijke grote voorjaarsschoonmaakactie van de Stichting Nederland Schoon.

De gemeente gaat onder meer aan de slag in de binnenstad; grachten worden gedregd op dinsdag 16 en woensdag 17 maart en drijfafval wordt uit het water gehaald op donderdag 18 en vrijdag 19 maart. Ruim 100 kinderen van de basisscholen Omnibus (Poptahof Noord), De Horizon (Aart van der Leeuwlaan) en Cornelis Musius (Wippolder) gaan op woensdagochtend 17 maart rondom hun school aan de slag met het opruimen van zwerfafval.

Woensdagmiddag om 13.30 uur worden de dak- en thuislozen van Stichting PerspeKtief in Wijkcentrum Delft Noord in het zonnetje gezet. Dit omdat zij wekelijks in Delft schoonmaken en opruimen.

Op donderdagochtend 18 maart is rondom station Delft Zuid een grote schoonmaakactie. Samen met leerlingen van het voortgezet onderwijs worden fietswrakken verwijderd en wordt het gebied schoongemaakt.

Landelijke opschoondag zaterdag 20 maart
Op de afsluitende opschoondag maken kinderen 's morgens van 10.00 tot 12.00 uur het natuurgebied de Delftse Hout zwerfafvalvrij. 's Middags kunnen kinderen op het Bastiaansplein tussen 13.00 en 14.00 uur hulpmaterialen ophalen om tot 15.00 uur een deel van de binnenstad zwerfafvalvrij te maken. Ook gaat korfbalclub Fortuna/MHIR deze dag extra aan de slag om de omgeving rondom hun club schoon te maken.

Bewoners die deze dag ook willen meehelpen kunnen dit zelf organiseren met de mensen in hun straat. Via het service nummer 14015 van de gemeente kunnen zij gratis 'grijpers' aanvragen.

Delft maakt werk van een schone stad. De acties tijdens de Week van Nederland Schoon zijn onderdeel van het Delftse Zwerfafvalplusproject. Dit project loopt tot augustus 2010. Door te informeren, voorzieningen te bieden en op te treden tegen veroorzakers van zwerfafval wil de gemeente het zwerfafval in Delft verminderen.

Noot voor de redactie (