Zwervers helpen Aim for human rights


AMSTERDAM, 20100315 -- Zwervers op het Asfalt is een project dat schending van mensenrechten mondiaal onder de aandacht wil brengen. Op 10 april vertrekken initiatiefnemers Jasper Hoogers en Ralph van Bemmel met een oude volkswagenbus voor een half jaar met als doel het bezoeken van projecten die gesteund worden door de Nederlandse mensenrechtenorganisatie Aim for human rights. Hiervan worden op locatie korte films gemaakt die direct vertoond worden op internet. De eerste korte film van dit bijzondere project online te bekijken.

Vooraf staat niet vast welke projecten worden bezocht. De zogenoemde zwervers zwerven over het asfalt en laten zich leiden door de mensen die ze tegenkomen. "Onze insteek is om bewust te kijken naar de bevolking en vanuit hun manier van leven te filmen", aldus de initiatiefnemers. "Op deze manier krijgen de gefilmde verhalen een diepere laag dan alleen het project kan laten zien."

"Ik vind het een fantastisch project, omdat jullie de verbinding gaan leggen tussen verschillende mensen, verschillende groepen mensen over de hele wereld", zegt Martha Meijer, directeur van Aim for human rights, op hun website. "Jullie hebben als het ware een mensenrechtenbril opgezet en daarmee gaan jullie de wereld over."

Op de website www.zwerversophetasfalt.nl is alles te volgen over de voortgang van dit project. Met korte filmpjes, blogs, vlogs en andere mediaplatformen vragen zij aandacht voor het werk van Aim for human rights.

Ingezonden persbericht