Gemeente Delft


Heeft u een goed natuur- en milieu idee en wilt u of uw organisatie daarmee zelf aan de slag? Dan kunt u daarvoor ondersteuning vragen bij de gemeente. Dit in het kader van het werken aan een Duurzaam Delft.

De gemeente kan financiële ondersteuning bieden bij het uitwerken van het idee of het project. De projectsubsidie van 13.000 euro per jaar is onlangs door Fonds 1818 verdubbeld. Daarnaast geeft de gemeente advies over bijvoorbeeld vormgeving van het project, publiciteit, waar u subsidie kan aanvragen, etc. Of fysieke ondersteuning in de vorm van concrete maatregelen.

Vorig jaar hebben onder meer de volgende projecten ondersteuning gekregen:
* zoekkaart natuurvriendelijke tuin (KNNV)
* natuurvriendelijke speelomgeving op schoolplein (Basisschool De Horizon)
* project Help de bij! (Imkervereniging in samenwerking met KNNV)
* Recycle Art, pilot aanbod brede school (particulier)
* Eko- en fairtradestand in winkels (Milieudefensie)
* Sprookjesbos, pilot aanbod brede school (particulier)
* paddentrek 2010 (KNNV)

Uw aanvraag voor ondersteuning moet antwoord geven op vragen als: Welke doel heeft het project? Waar draait het om in het project? Wat is het voordeel voor natuur en/of milieu? Wat zijn de kosten? Aan welke ondersteuning is behoefte?

Uw aanvraag voor ondersteuning moet uiterlijk 15 maart aanstaande bij de gemeente Delft binnen zijn. Meer informatie en een aanvraagformulier is te vinden op de website www.gemeentedelft.info/subsidie, Natuur en Milieu en daarna Ondersteuningsregeling natuur- en milieu aanklikken.