Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nou moet je eens goed naar me luisteren...

Rotterdam vertelt is een schrijfuitdaging voor iedereen die vindt dat het anders kan in Rotterdam. Iedereen kan tot 15 maart 2010 een verhaal opsturen.

Nou moet je eens goed naar me luisteren. Kijk, als ik het voor het zeggen had in Rotterdam dan wist ik het wel. Dan zou ik.

Zo kunnen verhalen van Rotterdam vertelt heel goed starten. Het project Rotterdam vertelt nodigt alle Rotterdammers uit om een verhaal te vertellen over hun Rotterdam. Verhalen die vertellen welke toekomst mensen zien voor Rotterdam en welke rol zij daarin zelf willen spelen.

Rotterdam vertelt is een schrijfuitdaging voor iedereen die vindt dat het anders kan. Die diep van binnen de mening is toegedaan dat er te veel gezeurd wordt. Of die het eigenlijk wel goed vindt gaan en trots is op zijn stad. Kort gezegd, wat zou jij doen als je het voor het zeggen hebt in Rotterdam?

Ook Rotterdammers die hun verhaal liever vertellen kunnen meedoen. Voor hen is er op 24 februari een Rotterdam vertelt verhalendag in de centrale bibliotheek. Vanaf 14.00 uur staan schrijfteams klaar om verhalen op te schrijven en worden er schrijfworkshops gegeven door docenten van de SKVR Schrijversschool.

Verhalen kunnen tot 15 maart 2010 worden gestuurd naar info@rotterdamvertelt.nl. Alle ingezonden verhalen krijgen een plek op de website www.rotterdamvertelt.nl. Daarnaast worden ruim 60 stadsverhalen verwerkt in het boek Rotterdam vertelt dat wordt aangeboden aan het nieuwe stadsbestuur.

Rotterdam vertelt is een project van stichting LOKAAL Rotterdam in opdracht van JOS (dienst Jeugd Onderwijs en Samenleving). Doel van dit project is zo veel mogelijk Rotterdammers een stem te geven waarmee zij laten horen wat zij vinden van de stad en hoe het daarmee verder zou moeten. LOKAAL vindt het belangrijk om het stadsbestuur dat na de verkiezingen van 3 maart zal aantreden, te laten weten wat er leeft onder de bevolking.