NETASQ eerste Europese lid van Microsoft's MAPP


BREDA, 20100315 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mail security, is lid geworden van het Microsoft Active Protection Program (MAPP). Dit samenwerkingsverband zorgt ervoor dat NETASQ vroegtijdig geavanceerde informatie ontvangt over de maandelijkse security bulletins. Op deze manier kan NETASQ haar netwerk en de netwerken van haar klanten beter beschermen tegen kwetsbaarheden. Daarnaast kan er sneller gereageerd worden op vraagstukken van klanten.

Gezien de constante stijging van het aantal webgebaseerde bedreigingen en de snelheid waarmee nieuwe aanvallen zich ontwikkelen is een korte reactietijd zeer belangrijk bij het beschermen van zakelijke web- en netwerkomgevingen. Microsoft vindt dat security leveranciers een actievere rol moeten kunnen spelen bij het signaleren en oplossen van deze bedreigingen. Het MAPP voorziet NETASQ maandelijks van informatie over kwetsbaarheden. NETASQ zet deze informatie in om haar security software en toepassingen, zoals antivirus-modules, netwerkgebaseerde intrusion detection sytemen of host-gebaseerde intrusion prevention systemen vroegtijdig te updaten. Hierdoor is de beveiliging altijd actueel.

Rolf van Gent, Director North and East Europe bij NETASQ: "Microsoft stelt zware eisen aan dit partnerschap en daarom zijn we erg trots dat wij de eerste Europese partner zijn. We willen klanten die Microsoft gebruiken een verhoogd veiligheidsniveau bieden, zowel op applicatie- als netwerkniveau. Dankzij de informatie die Microsoft ons verschaft kunnen wij onze klanten vroegtijdig voorzien van de beste dienstverlening. Updates zijn sneller operationeel en daardoor veel effectiever."

---------------------
Over NETASQ
Met meer dan 55.000 verkochte producten wereldwijd via een distributiekanaal van meer dan 750 partners verspreid over meer dan 33 landen, kan NETASQ zich een belangrijke speler op het gebied van informatiebeveiliging noemen. De oplossingen van NETASQ voldoen aan de behoeften van bedrijven voor een gecombineerde beveiligingsmethode voor netwerkbedreigingen en spam. Voor meer informatie, bezoek www.netasq.com.

Ingezonden persbericht