Kempi support act voor 50cent in Ahoy

15/02/2010 11:09

UDC Events

De organisatie heeft zojuist de support act bekend gemaakt voor het eenmalige concert dat 50 Cent op 15 maart zal geven in Ahoy, Rotterdam. Niemand minder dan Kempi, de meest spraakmakende rapper die Nederland ooit heeft voortgebracht, zal het publiek in Ahoy een vette show voorzetten.

Kempi

Uit het niets verschijnt Kempi in 2006 ineens op internet met het nummer "Zoveel Stress" en de bijbehorende mixtape "Tsss". Kempi, geboren in Cura(cc)ao en opgegroeid in de Eindhovense probleemwijk Woensel West, rapt in een mengeling van Nederlands, Papiaments, straattaal, hip hop slang en zelfs Brabants dialect. Hij beschrijft een paranoïde leven achter de tralies van een Nederlandse gevangenis. De track wordt tienduizenden keren gedownload en is de hele zomer lang op straat te horen. Mensen duiken bovenop Kempi en al snel word duidelijk dat deze man ook echt het leven leidt waar hij over praat.

Met de release van "Mixtape 3.2: Du Evolutie Van 'N Nigga" vorig jaar blijkt Kempi te zijn gegroeid als artiest met een ongekende gave zijn eigen realiteit en gevoelens onder woorden te brengen. Een rapper met een geweldige stage presence die een beklemmende show weet neer te zetten.

50 Cent

Na Kempi zal de Amerikaanse hip-hop legende 50 Cent aantreden. Samen met G-Unit is hij momenteel bezig een nieuwe wereldtour ter promotie van zijn album "Before I Self Destruct". Een hip-hop experience waarbij alles uit de kast wordt gehaald om te laten zien waarom 50 Cent zich met recht de grootste rapper van dit moment mag noemen.

Check ook www.thisis50.com en www.tiskempi.nl.


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,